Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, Novo Nordisk og NKT

6/3 06:32

BØRSEN

NY ØRSTED-FORMAND: VI SKAL GENVINDE INVESTORERNES TILLID

Lene Skole blev tirsdag ny formand for problemramte Ørsted. At levere på kriseplanen og genskabe tilliden fra investorerne er den vigtigste opgave. (Forside, side 4)

SLUTSPIL I GANG: KAPITALFONDE KÆMPER OM DANSKE HEMPEL

Flere af verdens største kapitalfonde har vist interesse i malerkæmpen Hempel, der snart ventes at få en ny medejer. (Side 2)

BIOGASKOMET KØBER OP TIL INTERNATIONAL VÆKST

Den danske biogaskomet Biocirc, køber tysk ingeniørvirksomhed. Købet er afgørende for realisering af vækstambitionen. (Side 9)

DANSKE INDUSTRILØNNINGER LIGGER STADIG UNDER UDLANDETS TRODS HØJ VÆKST

Væksten i de danske industrilønninger er de højeste i mere end 20 år, men ligger stadig under udlandets. Det er godt for konkurrenceevnen. (Side 13)

KINA TROR VÆKSTEN KOMMER OVER 5 PCT. I ÅR

På førstedagen af Folkekongressen i Kina præsenterede premierminister Li Qiang et vækstmål, som møder skepsis fra omverdenen. (Side 14)

INGEN AF LUNARS EJERE VIL BEKRÆFTE KAPITALINDSKUD

Ingen af Lunars største ejere vil bekræfte, at de er med i den nye kapitalrejsning, der blev annonceret fredag. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

FORMAND AFVISER KRITIK AF ATP: PENSIONSSYSTEMETS GRUNDSIKRING

Pensionskæmpen ATP har fået massiv kritik for sin forvaltning af danskernes tvungne pension. Men kritikken afvises blankt af tidligere overvismand, Torben M. Andersen, der understreger, at han udtaler sig både som ATPs bestyrelsesformand og som økonom. (Forside, side 4-5)

ØRSTED STÅR I GÆLD TIL INVESTORERNE

Med en ny sejr i USA, en ny forretningsplan og en ny bestyrelsesformand står Ørsted over for en ny start. Men gælden over for investorerne skal indfries. (Side 2)

TRUMP SOM PRÆSIDENT ER GODT FOR INVESTORERNE IFØLGE DANSKE BANK

Alt tyder på, at præsidentvalget i USA efter »Super Tuesday« kommer til at stå mellem Donald Trump og Joe Biden. Danske Banks chefstrateg vurderer, at Trump af flere forskellige årsager vil blive en god præsident for aktiemarkedet. (Side 10-11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AMERIKANSK ÆRKERIVAL BIDER NOVO NORDISK I HASERNE

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly udfordrer Novo Nordisks førende position på markedet for fedmemedicin, hvor Lilly med sit produkt Zepbound har opnået en markedsandel på over 36 pct. Produktionskapacitet er dog stadig en begrænsning for væksten hos begge selskaber på kort sigt. (Forside, side 6-7)

TRYG-EJER ER KLAR TIL AT DELE 1 MIA. KR. UD TIL MEDLEMMERNE

For niende år i træk er der bonusfest for mere end 1,5 mio. kunder i Tryg, Alka og hos Tryg-samarbejdspartnere. Siden 2016 har Tryghedsgruppen, der er hovedaktionær i Trygkoncernen, uddelt mere end 6,7 mia. kr. til gruppens medlemmer. (Side 2)

NKT LANDER ORDRE TIL 9 MILLIARDER OG UDVIDER TYSK FABRIK

Den danske kabelproducent er blevet tildelt to højspændingsprojekter af den tyske netoperatør Amprion til en værdi af 9 mia. kr. (Side 4)

PROGNOSE KAN GIVE ET FINGERPEG OM, HVORNÅR ECB SÆNKER RENTEN

Selv om inflationen i Eurozonen aftager og har kurs mod målsætningen, kommer der ikke nogen rentenedsættelse fra ECB i denne uge. Men ECB kan give et fingerpeg om, hvornår renten bliver sat ned. (Side 10)

ØRSTED LUKKER ET SMERTEFULDT KAPITEL MED NY BESTYRELSESLEDER

På Ørsteds generalforsamling blev Lene Skole valgt som ny bestyrelsesleder, mens selskabet forsøgte at lægge et historisk ringe 2023 bag sig. Nu kigger Ørsted fremad og eksekverer på sin nye plan, der indeholder markant mindre vækst. (Side 12-13)

KINAS VÆKSTMÅL UNDERSTREGER ØKONOMIENS MANGE PROBLEMER

Vækstmålet er det samme som sidste år. Men det bliver sværere at nå, lyder det fra både analytikere og Det Kommunistiske Parti selv. (Side 15)

.\\˙ MarketWire