Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Udsigt til svag stigning i afventende marked

6/3 08:32

Der udsigt til en svag positiv åbning onsdag på det danske aktiemarked, der ventes afventende frem til sidst på dagen, hvor den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, begynder sin halvårslige redegørelse for den amerikanske økonomi i Kongressen i Repræsentanternes Hus og følger op torsdag i Senatet.

Den amerikanske økonomi er så stærk, at det kan være vanskeligt for topchefen at finde overbevisende grunde til, at centralbanken er på trapperne med rentenedsættelser.

Markedet indregner aktuelt tre-fire rentenedsættelser i år. Hvis Powell ændrer holding til, at kursen er sat mod moderate rentefald, vil det sende aktierne ned.

Futures for det brede amerikanske indeks, S&P 500, ligger 0,1 pct. højere og det samme er tilfældet for DAX-futuren.

C25-indekset lukkede tirsdag 1,1 pct. lavere end mandag i 1904,62 og fulgte dermed i kølvandet af fald i USA og Europa. Zealand Pharma og NKT gik til gengæld mod strømmen løftet af henholdsvis endnu en positiv analyse, mens NKT vandt en kabelordre til en værdi af 9 mia. kr. fra den tyske netoperatør Amprion.

DSV OG COLOPLAST HAR FÅET KONKURRENTNYT

Tranportkoncernen DSV, der tirsdag faldt 3,4 pct. til 1054 kr. har onsdag morgen fået nyt fra konkurrenten DHL Group - tidligere kendt som Deutsche Post - der har fremlagt sit årsregnskab. Her skuffer forventningerne til 2024 ifølge Bloomberg News, da der ventes et driftsoverskud på 6,0-6,6 mia. euro, mens konsensus blandt analytikerne lå på 6,64 mia. euro.

Coloplast, der sluttede stort set uændret tirsdag i 931,60 kr. har fået konkurretnnyt fra britiske Convatec.

Det britiske medicoselskab, der konkurrerer med danske Coloplast på flere forretningsområder, har hævet sine mellemlange forventninger til den organiske vækst.

På mellemlang sigt hæver Convatec forventningerne til den organiske omsætningsvækst til 5-7 pct. om året fra tidligere ventet 4-6 pct. Det sker i regnskabet for 2023, hvor den samlede omsætning helt som ventet landede på 2,14 mia. dollar.

MÅSKE FORTSAT POSITIV FOKUS PÅ NKT OG ZEALAND

Måske kan tirsdagens to hovedrolleindehavere i C25 - Zealand Pharma og NKT - fortsætte de positive takter.

Zealand fik tirsdag endnu et analytikerskulderklap. Det danske biotekselskab får indledt analysedækning hos det tyske finanshus Berenberg med anbefalingen "køb" og et kursmål på 815 kr.

- Vi ser Zealand som en attraktiv investeringsmulighed i fedme på grund af dets differentierede pipeline og mange kliniske katalysatorer på kort sigt, skriver Berenberg i et notat tirsdag.

Zealand Pharma aktien steg tirsdag 3,6 pct. til rekordkursen 684,50 kr.

Der var også tirsdag rekord til NKT, efter at selskabet oplyste, at det har vundet en ordre til en værdi af 9 mia. kr. fra den tyske netoperatør Amprion. Det sendte aktie op med 1,6 pct. til 541 kr.

H+H MELDTE OM GASTAB

Porebetonproducenten H+H venter bedring i salget og for indtjeningen i 2024 efter et vanskeligt 2023. Porebetonproducenten offentliggjorde tirsdag aften sit regnskab før tid som følge af en større engangspost som konsekvens af droppede fastpriskontrakter for gas. Det medfører et engangstab på 95 mio. kr. og har derfor udløst en tidligere offentliggørelse af regnskabet, der først skulle være landet onsdag.

EBIT før særlige poster blev i 2023 57 mio. kr.

I indeværende år venter selskabet en omsætningsvækst på mellem minus 5 og plus 5 pct. samt et driftsoverskud, EBIT, før særlige poster på 50-150 mio. kr.

NYT KURSMÅL TIL NETCOMPANY

Netcompany har fået hævet kursmålet til 340 kr. fra 285 kr. af norske ABG Sundal Collier, der fastholder anbefalingen "køb". Aktien lukkede med et fald på 2,6 pct. i 286 kr.

.\\˙ MarketWire