Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Stort set uændret åbning i vente på Powell

6/3 08:57

Den danske ledende statsrente ligger ved åbningen af onsdagens handel stort set uændret i et marked, der ses afventende frem mod dagens hovedbegivenhed på finansmarkederne.

Det altoverskyggende fokus onsdag er den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, samt i lidt mindre grad amerikanske tal for arbejdsmarkedet med ADP-jobrapporten - forløberen for jobrapporten fredag, og antallet af ledige stillinger - den såkaldte Jolts-rapport (Job Openings and Labor Turnover).

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner omkring 2,39 pct. - 1 basispoinht højere end tirsdag, hvor renten faldt 9 basispoint.

I Asien er renten på den amerikanske tiårige statsobligation onsdag morgen stort set uændret i forhold til niveauet ved dansk lukketid.

POWELL TALE I FOKUS

Onsdagens hovedfokus på er Jerome Powells halvårlige redegørelse om pengepolitikken og den økonomiske udvikling over for Kongressen i Washington. Powell starter onsdag i Repræsentanternes Hus og følger op torsdag i Senatet.

Markedet indregner aktuelt tre-fire rentenedsættelser i år.

- Med det aktuelle vækstbillede så er det for øjeblikket svært at komme med de helt overbevisende argumenter for, at Fed er på trapperne med rentenedsættelser, påpeger Mathias Dollerup Sproegel seniorøkonom i Sydbank i en morgenkommentar.

Han ser derfor en svær udfordring for Powell, da der vil være stor bevågenhed på, om han fastholder, at kursen er sat mod moderate rentefald, eller om han tager første spadestik til en U-vending.

Hvis det sidste bliver tilfældet, kan renterne stige voldsomt og aktierne falde.

Powell begynder sin tale klokken 16.00 dansk tid.

USA-TAL FOR JOBMARKEDET

Inden da kan markedet få signaler fra den amerikanske ADP-jobrapport for februar, der offentliggøres klokken 14.15.

Samtidig med, at Powell begynder sin redegørelse i Repræsentanternes Hus offentliggøres antallet af ledige stillinger - den såkaldte Jolts-rapport (Job Openings and Labor Turnover) - for januar.

Efter europæisk lukketid offentliggøres Beige Book klokken 20. Den giver anekdotisk en vurdering af den amerikanske økonomi og baserer sig på beretninger fra lokale kontakter til Federal Reserves 12 afdelinger.

.\\˙ MarketWire