Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Afventende stemning inden tale og torsdagens rentemøde

6/3 13:15

Der hersker onsdag en afventende stemning på de europæiske aktiemarkeder, hvor handlerne holder hænderne i lommen frem mod ugens store begivenheder.

I eftermiddag sparker chefen for den amerikanske centralbank gang ballet, når han kl. 16 taler for Repræsentanternes Hus i Kongressen. Her håber investorerne på nyt om, hvorvidt Federal Reserve vurdere, at den amerikanske økonomi er moden til rentesænkelser.

Torsdag venter så rentemødet i Den Europæiske Centralbank, hvor forventningerne til et rentenedsættelse er meget små, og fredag lander så den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

- Markedet venter bestemt ikke gennembrud fra Powell, ECB eller fredagens jobtal, siger Francois Rimeu, der er strateg hos La Francaise Asset Management, til Bloomberg News.

Det kommer også til udtryk på de ledende indeks, der ligger tæt på udgangspunktet.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600 stiger 0,3 pct. Både det franske CAC 40 og tyske DAX-indeks ligger uændret, mens det britiske FTSE 100 stiger 0,3 pct.

Blandt enkeltaktierne er der medvind til rejserelateret selskaber efter analytikerløft til Tui og British Airways.

Tui stiger 6,9 pct., og British Airways-ejeren IAG går frem med 4,8 pct.

Derudover er der også nyt fra tyske DHL, der har skuffet med sin prognose for 2024. Her venter selskabet ikke nogen bred genopretning af økonomien samt yderligere volumenfald.

Aktien falder 6,3 pct.

.\\˙ MarketWire