Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Vild dag for New York-bank, rekord til Nvidia og små plusser til indeks

7/3 06:32

Selv om gassen gik lidt af ballonen til sidste endte onsdagens amerikanske aktiehandel med plusser til de tre ledende indeks.

Anderledes negativt ser det ud torsdag morgen. De amerikanske futures indikerer kursfald i de tre amerikanske hovedindeks på 0,1-0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Onsdag gik det gik vildt for sig for regionalbanken New York Community Bancorp, NYCB, som først faldt massivt, men siden mere end rettede sig efter en kapitalrejsning støttet af flere store investeringsfirmaer.

Fra dagens start pegede aktiepilen opad, efter at nøgletal og udtalelser fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, holdt investorerne fast i troen på rentenedsættelser i USA senere på året.

NØD GODT AF FALDENDE RENTER

Renterne på de amerikanske statsobligationer faldt da også for anden dag i træk efter Powells udtalelser og nye tal for beskæftigelsen, som indikerer en lille opblødning på det ellers stramme jobmarked.

Det brede S&P 500-indeks var ved lukketid steget 0,5 pct., Nasdaq-indekset endte 0,6 pct. højere, og Dow Jones-indekset endte i et mere beskedent plus på 0,2 pct.

NYCB kunne efter en hektisk dag fortælle, at banken rejser 1 mia. dollar i kapital gennem salg af nye aktier til en række investeringsfirmaer anført af Steven Mnuchins Liberty Strategic, Hudson Bay Capital og Reverence Capital Partners.

Som led i transaktionen vil der også komme nye ansigter i bestyrelsen - inklusive Steven Mnuchin, der var USA's finansminister i Donald Trumps præsidenttid fra 2017 til 2021.

Foranlediget af skriverier i Wall Street Journal om, at banken undersøgte en aktiekapitaltilførsel, faldt aktien med 42 pct., før handlen med den blev stoppet.

Efter at der blev genåbnet for handel i aktien - og efter nyheden om de nye investorer - bragede den i vejret til 3,48 dollar, hvilket er 8,1 pct. højre end tirsdag - og næsten dobbelt op i forhold til før børspausen.

HPE STEG FOR FEMTE DAG I TRÆK

Hewlett Packard Enterprise, HPE, var også i fokus og steg for femte dag i træk - onsdag med 3,7 pct. til 18,76 dollar. I forbindelse med sidste uges regnskabsaflæggelse kunne selskabet fortælle, at det ser et betydeligt momentum i AI-relaterede servere, hvilket siden har fået investorerne til at flokkes om aktien.

Chipproducenten Nvidia fortsatte desuden den AI-drevne optur med et plus på 3,2 pct. til rekordkursen 887 dollar. Blandt de andre gigaselskaber faldt Tesla derimod for tredje dag i træk - med 2,3 pct.

Langt værre gik det imidlertid for aktien i skokæden Foot Locker, der faldt 29,4 pct., efter at selskabet udskød målet om at nå en omsætning på 9,5 mia. dollar i to år til 2028.

I regnskabet for 2023/24 skuffede Foot Locker også med prognosen for 2024/25. Her ser Foot Locker et resultat på 1,50-1,70 dollar per aktie mod ventet 1,91 dollar.

I samme branche faldt også stormagasinet Nordstrom, efter at selskabet fremlagde en noget afdæmpet prognose for det indeværende regnskabsår. Der ventes kun lille vækst i salget, og efterspørgslen ses ikke vokse betydeligt.

Det sendte aktien ned med 16,1 pct.

Investorerne havde til gengæld stor appetit på aktien i cybersikkerhedsselskabet Crowdstrike, som efter en stærk prognose for første kvartal af 2024/25 steg med 10,8 pct.

.\\˙ MarketWire