Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos nye vægttabshåb giver massivt vægttab på bare 12 uger

7/3 10:08

Novo Nordisks nye pille, Amycretin, til behandling af svær overvægt har givet anledning til et massivt vægttab i fase 1-studier.

Det siger Marcus Schindler, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, torsdag på selskabets kapitalmarkedsdag. Ifølge Schindler gav Amycretin anledning til et vægttab på 13,1 pct. efter bare 12 ugers behandling.

Novo-aktien er efterfølgende steget og ligger ved 10-tiden 4,4 pct. højere i 886,30 kr. Det vil i givet fald være rekord.

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen tegner resultaterne da også "meget spændende".

Amycretin bygger på to virkningsmekanismer, dels GLP-1 og dels hormonet Amylin. Det er samme virkningsmekanismer som lægemiddelhåbet Cagrisema, der nærmer sig afslutningen på fase 3 i svær overvægt.

I fase 2-studier har Novo tidligere vist, at Cagrisema giver anledning til væsentligt større vægttab end Wegovy, der har vist sig at give vægttab på cirka 15 pct. efter over et års behandling.

Da Novo i forbindelse årsregnskabet annoncerede, at det i januar havde gennemført et succesrigt fase 1-studie med Amycretin i tabletform, blev kortene holdt tæt til kroppen, selv om analytikere på den efterfølgende telekonference adskillige gange spurgte ind til udviklingsprojektet.


.\\˙ MarketWire