Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Stærke data fra Novo trækker aktien i rekord og C25 op

7/3 11:19

Stærke vægttabstal med midlet Amycretin har torsdag ved middagstid sendt Novo Nordisk i rekordniveau.

Med sig trækker medicinalgiganten også Zealand Pharma i vejret, ligesom at det danske C25-indeks har udbygget en moderat stigning til et klokkeklart plus.

Det danske eliteindeks går ved middagstid frem med 1,0 pct. til 1927,42.

Her er det unægteligt Novo Nordisk, der med et kursplus på 4,5 pct. trækker en stor del af læsset i samarbejde med Zealand Pharma og til dels Bavarian Nordic - sidstnævnte uden selskabsspecifikke nyheder.

- Det er positive data, der er kommet, og det reagerer markedet på. Det smitter også af på Zealand, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Den positive stemning kommer forud for konklusionen af rentemødet i Den Europæiske Centralbank, hvor der er ventet en fastholdt rente. Her vil også blive hørt nøje efter om nye indikationer for centralbankens rentebane.

NOVO LEVERER "IMPONERENDE" STUDIEDATA

Novo Nordisk har torsdag formiddag fremlagt data fra et fase 1-studie med oral Amycretin til behandling af svær overvægt.

Amycretin viste i tabletform et vægttab på 13,1 pct. efter 12 uger, og det er "imponerende", vurderer Mads Zink.

Offentliggørelsen af studiedataene er sket i forbindelse med Novos kapitalmarkedsdag, der løber frem til klokken 17 torsdag. Her vil der dagen igennem også blive sat spot på selskabets marginudvikling og skaleringen af selskabets produktionskapacitet.

Novo stiger 4,2 pct. til rekordkursen 884,20 kr.

Også Zealand Pharma soler sig i toppen. Biotekselskabet nyder dels godt af den øgede opmærksomhed fra Novo Nordisk, og dels har selskabet fået indledt dækning hos finanshuset BTIG med anbefalingen "køb" og kursmålet 840 kr. Kursmålet er sammen med analysehuset Kempens det højeste, der er registreret hos Bloomberg News.

Aktien stiger 6,2 pct. til 716 kr. - ligeledes rekord.

Sideløbende stiger NKT desuden 1,0 pct. til 547,50 kr., og også her er der tale om rekord - dog uden noget selskabsspecifikt.

VESTAS SPÅS BEDRE MARGINER

Vestas har fået løftet kursmålet til 225 kr. fra 205 kr. hos den tyske investeringsbank Berenberg, der venter en markant volumenvækst fra 2025 og frem hos vindmølleproducenten.

Sammen med højere priser og mere stabile omkostninger bør det understøtte marginerne, lyder vurderingen.

Anbefalingen "køb" gentages.

Vestas-aktien stiger 0,5 pct. til 195,24 kr.

Porebetonproducenten H+H har fået sænket sit kursmål til 70 kr. fra 77 kr. hos Carnegie. Det sænkede kursmål følger selskabets utidige årsregnskab, hvori et engangstab på 95 mio. kr. som følge af droppede fastpriskontrakter for gas fremgik.

Aktien viger 1,7 pct. til 70,40 kr.

F.C. København spillede onsdag sit returopgør mod Manchester City på udebane, der endte 3-1 i engelsk favør.

Med nederlaget går københavnerklubben ud af Champions League, hvilket da også var ventet af ejeren, Parken Sport & Entertainment, selv. I sin prognose for 2024 baserer selskabet sine forventninger på kvalifikation og deltagelse i gruppespillet i UEFA Europa League.

Parken-aktien går 1,2 pct. tilbage til 120 kr.

Torm formåede i 2023 for andet år i træk at sætte rekord for indtjeningen efter et år præget af geopolitisk uro i Rusland og i Mellemøsten. Samtidig har tankrederiet løftet udbyttet til 7,01 dollar per aktie fra 2,04 dollar året før.

Aktien stiger 5,6 pct. til 239,80 kr.

Luftfartsselskabet SAS er torsdag kommet med regnskab for sit første kvartal af 2023/24, der viste et underskud på 1453 mio. svenske kr. på bundlinjen. Det var dog en forbedring fra 2709 mio. svenske kr. i samme periode året før.

SAS-aktien, der planmæssigt ventes afnoteret i andet kvartal, falder 16,3 pct. til 0,03 kr.

.\\˙ MarketWire