Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos nye lægemiddelhåb giver massivt vægttab på bare 12 uger

7/3 11:23

Novo Nordisks nye pille, Amycretin, til behandling af svær overvægt har givet anledning til et massivt vægttab i fase 1-studier.

Det siger Marcus Schindler, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, torsdag på selskabets kapitalmarkedsdag. Ifølge Schindler gav Amycretin anledning til et vægttab på 13,1 pct. efter bare 12 ugers behandling.

Novo-aktien er efterfølgende steget og ligger ved 10.30-tiden 5 pct. højere i 891 kr. Det vil i givet fald være rekord.

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen tegner resultaterne da også "meget spændende".

Amycretin bygger på to virkningsmekanismer, dels GLP-1 og dels hormonet Amylin. Det er samme virkningsmekanismer som lægemiddelhåbet Cagrisema, der nærmer sig afslutningen på fase 3 i svær overvægt.

Og resultaterne med Amycretin er umiddelbart bedre end med Cagrisema, der gav anledning til et vægttab på cirka 10 pct. efter 12 uger, konstaterer en analytiker ifølge spørgesessionen. Han peger også på, at resultaterne virker bedre, end de resultater Lilly har vist.

- Som du ved skal man være varsom med, at sammenligne på tværs af studier, blandt andet fordi det varierer, hvor længe patienter har været på højeste dosis.

- Men alt jeg kan sige er, at vi for det første føler, at det er en meget konkurrencedygtig profil. Vægttabskurven ser lovende ud, og der er på dette tidspunkt ikke tegn på, at vægttabet når et plateau. Og for det tredje, hvilket gør mig meget komfortabel: Det opfyldte stort alle de forudsigelser, som vi havde, efter at have testet det i prækliniske studier, siger Marcus Schindler.

I fase 2-studier har Novo tidligere også vist, at Cagrisema giver anledning til væsentligt større vægttab end supersællerten Wegovy, der har vist sig at give vægttab på cirka 15 pct. efter over et års behandling.

Da Novo i forbindelse årsregnskabet annoncerede, at det i januar havde gennemført et succesrigt fase 1-studie med Amycretin i tabletform, blev kortene holdt tæt til kroppen, selv om analytikere på den efterfølgende telekonference adskillige gange spurgte ind til udviklingsprojektet.

Novo udvikler også Amycretin i injektionsform, og både tabletudgaven og injektionsudgaven vil blive testet i fase 2, oplyser Martin Holst Lange, udviklingsdirektør i Novo Nordisk.

Og der vil ifølge Martin Holst Lange blive tale om et fase 2-studie, der vil blive gennemført endog meget hurtigt.

.\\˙ MarketWire