Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk vipper både Tesla og Visa af pinden på verdensranglisten efter vægttabsstudie

7/3 11:57

Novo Nordisk har torsdag taget et stort spring på verdensranglisten til 12. pladsen over selskaber målt på markedsværdien.

Stigningen følger offentliggørelsen af data fra et fase 1-studie med Amycretin mod svær overvægt. Det sker i forbindelse med Novo Nordisks kapitalmarkedsdag.

Med en stigning på 4,1 pct. til 883,60 kr. giver Novo baghjul til både elbilproducenten Tesla og kreditkortgiganten Visa.

Efter dagens stigning er Novo Nordisks markedsværdi steget med 155 mia. kr. til mere end 3943 mia. kr. - eller 576 mia. dollar - fraregnet selskabets egen beholdning af aktier på 1,1 pct. af aktiekapitalen.

Det er mere end både Tesla og Visamed markedsværdier på henholdsvis 562 og 563 mia. dollar. Næste stop på vejen er chipproducenten Broadcom, der har en markedsværdi på 626 mia. dollar.

Novo Nordisk kunne i sit fase 1-studie vise et vægttab på 13,1 pct. efter 12 ugers behandling med Amycretin i pilleform.

Midlet bygger på virkningsmekanismerne GLP-1 og hormonet Amylin.

.\\˙ MarketWire