Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-direktør ser Wegovy blive "meget, meget stort" i resten af verden

7/3 13:33

Stadig flere amerikanere med sygesikringer får tilskud til Novo Nordisks succesrige vægttabsmiddel, Wegovy, i USA, samtidig med at perspektiverne i resten af verden er enorme.

Det er meldingen fra Doug Langa, koncerndirektør med ansvar for det amerikanske marked, og og Mike Doustdar, der har ansvar for resten af verden, under præsentationer ved torsdagens kapitalmarkedsdag.

I USA har Doug Langa siden lanceringen i juni 2021 kunnet se Wegovy nå et salg på over 29 mia. kr. sidste år, selv om Novos produktion har haft svært ved at følge med, og adgangen til startdoser på vægttabsmidlet har været begrænset.

Listeprisen på vægttabsmidlet er dog høj og enkelte sygesikringsprogrammer er begyndt at vælge Wegovy fra. Men det går stadig i den rigtige retning, fortæller Doug Langa.

- Vi er glade for de 50 mio. patienter, der i øjeblikket har adgang til at få tilskud til Wegovy.

- Omkring 80 pct. af patienterne betaler i dag 25 dollar om måneden, eller mindre af egen lomme. Er vi tilfredse? Nej. Vi vil fortsætte arbejdet. Nogle vælger os fra. Det sker desværre. Og det er ikke godt for patienterne. Men vi ser mange flere, der vælger os til. Så nettoeffekten er, at vi får adgang til flere patienter år for år, siger Doug Langa.

Et vigtigt spørgsmål, som Novo ofte har fået fra analytikere er, hvor lang tid Wegovy-brugerne i USA fortsætter med at bruge medicinen.

- På grund af de produktionsproblemer, vi har haft, er det svært at nå til et præcist tal, siger Doug Langa.

Meldingen nu er det dog, at over en tredjedel af de patienter, der er startet behandling med Wegovy, fortsat bruger lægemidlet efter et år.

I resten af verden er Wegovy-lanceringen først nu ved at tage fart, fortæller koncerndirektør Mike Doustdar.

BLIVER MEGET, MEGET STORT

Salget i resten af verden, der i Novo-regi går under navnet International Operations (IO), var lige under 2 mia. kr. sidste år. Dermed er første generation af Novos vægttabsmidler, Saxenda, stadig en del større med et salg på 6,4 mia. kr.

- Han (Doug Langa, red.) viste et Wegovy salg på 29 mia. kr., og jeg har bare 2 mia. kr.

- Men se det i kontekst med Saxenda. Det blev lanceret i 2015 i IO, og det er nu på 76 markeder. Og i 2021 nåede vi et salg på 3 mia. kr. Wegovy blev lanceret sidste år med loft over volumenerne og på mindre end en håndfuld markeder, men nåede et salg på 2 mia. kr. Så når vi går videre med Wegovy, og leverancerne øges, vil det her blive stort. Det bliver meget, meget stort, siger Mike Doustdar.

Foreløbigt er Wegovy lanceret i otte lande inden for IO, heriblandt Danmark.

- 7 pct. af de, der lider af svær overvægt, er på Wegovy i Danmark. Man kan regne lidt anderledes på det. Tager man den samlede befolkning i Danmark, så er 1,5 pct. af befolkningen på Wegovy. Vi har aldrig set et sådant produkt, siger Mike Doustdar.

Han gør samtidig opmærksom på, at danskerne ikke kan få tilskud og altså skal betale af egen lomme.

- Folk er villige til at betale for det.

- Men det betyder så, at der ulige adgang til sundhed, som vi skal være opmærksomme på, når udvider i IO. Selv i Danmark, hvis man ser på recepterne, så vil man se forskelle. Mange af recepterne udskrives i Nordsjælland, hvor de mest velstående bor, konstaterer Mike Doustdar og understreger, at vejen frem for Novo er at arbejde hårdt på at få sikret tilskud.

.\\˙ MarketWire