Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk i vild kursstigning: Lagde over 300 mia. kr. til børsværdien på en enkelt dag

7/3 17:07

Der blev torsdag handlet Novo-aktier for over 6 mia. kr., og aktien tordnede i vejret med 8,3 pct. til rekordkursen 919,60 kr., efter at medicinalkoncernen præsenterede stærke vægttabsdata i fase 1 for selskabets nye lægemiddelhåb Amycretin.

Kursstigningen svarer til en stigning i Novos samlede børsværdi på 315 mia. kr. For at sætte det i relief svarer stigningen - på en enkelt dag - til den samlede børsværdi af både Genmab og Danske Bank.

Børsværdien af Novo har dermed rundet astronomiske 4103 mia. kr. fraregnet Novos beholdning af egne aktier.

Det betyder også, at den danske medicinalgigant rykker op på listen over mest værdifulde børsselskabet og nu indtager en 12. plads. Tesla og Visa er netop passeret på den liste, der toppes af Microsoft med en værdi på 20.569 mia. kr.

Novo har torsdag holdt kapitalmarkedsdag for investorer og aktieanalytikere. Virksomheden har i den forbindelse orienteret mere uddybende om, at hvad der er af spændende ting og sager i pipelinen af kommende lægemiddelkandidater.

Her har særligt vægttabsmidlet Amycretin fået opmærksomhed, efter at Novos koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, Marcus Schindler, kunne fortælle, at midlet i fase 1-studier har vist et vægttab på 13,1 pct. efter bare 12 ugers behandling.

.\\˙ MarketWire