Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Britisk bank toppede grønt Europa efter købsaftale

7/3 17:58

Den britiske bank Virgin Money steg massivt torsdag oven på en købsaftale, der sender banken i hænderne på Nationwide Building Society.

Det fik aktien til at stige 34,8 pct., hvilket samtidig gjorde den mest stigende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet hentede 1 pct.

Nationwide betaler i en foreløbig aftale 2,9 mia. pund for banken, hvilket svarer til lige over 25 mia. kr., skriver Bloomberg News.

Virgin Money, der er skabt efter flere fusioner, har været udfordret i det britiske banklandskab, hvor større banker dominerer. Med sammenlægningen bliver det nye selskab ifølge Bloomberg den næststørste udbyder af boliglån til private.

Også den spanske energiudvikler Iberdrola steg torsdag. Aktien hentede 2,6 pct. efter nyheden om, at selskabet vil købe de udestående aktier i sit amerikanske datterselskab Avangrid for 34,25 dollar per aktie.

Samlet løber buddet per aktie op i 2486 mio. dollar for de resterende 18,4 pct. af aktierne i Avangrid. Det svarer til en præmie på 6,8 pct. sammenlignet med lukkekursen onsdag.

I modsatte ende stod det skidt til for Hugo Boss, der smed 13,8 pct. Det tyske modehus er kommet stærkt gennem 2023, men forventningerne til det indeværende år ligger til den lave side.

I 2024 venter Hugo Boss en omsætning på 4,3-4,45 mia. euro, og her havde analytikerne sat næsen op efter 4,57 mia. euro på toplinjen.

Driftsresultatet, EBIT, ses lande på 430-475 mio. euro, hvilket vil være en stigning fra driftsresultatet på 410 mio. euro i 2023.

Selskabet indstiller i forbindelse med regnskabet til et udbytte på 1,35 euro per aktie. Det er højere end de 1,33 euro, som analytikerne havde ventet.

.\\˙ MarketWire