Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til let vigende renter i afventende marked

8/3 06:55

Der er lagt op til let vigende renter fra åbningen på handlen med danske statsobligationer fredag, hvor handlerne ventes at forholde sig afventede op til de vigtige amerikanske jobdata senere på dagen.

De amerikanske renter faldt en smule efter dansk lukketid torsdag, og slutniveauet i New York er fortsat så godt som gældende på T-bondmarkedet i Tokyo fredag morgen.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med et lille rentefald, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag 2 basispoint til 4,08 pct. Fredag morgen er renten på den tiårige T-bond 4,09 pct.

Det er omkring 2 basispoint mindre end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede torsdag i 2,36 pct. eller 1 basispoint lavere end onsdag.

Der er flere vigtige økonomiske nøgletal på programmet fredag.

Fra Tyskland kommer industriproduktion og producentpriser, mens der fra eurozonen er vækstdata i form af den tredje og endelige opgørelse af BNP-væksten i fjerde kvartal 2023.

Men dagens absolutte højdepunkt er den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for februar.

Arbejdsmarkedets udviking er en af de centrale dele i den amerikanske centralbanks pengepolitiske beslutningen, og der ventes en jobskabelse uden for landbruget på 200.000 efter januars 353.000 nye jobs.

- Jobvæksten har været rigtig stærk på mere end 300.000 nye jobs i både december og januar. Hvis tendensen fortsætter i februar, kan det få renterne til at brage op. Omvendt kan en lunken jobvækst på omkring 150.000 personer få renterne til at køre ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Arbejdsløshed ventes at ligge uændret på 3,7 pct. og lønstigningerne estimeres at aftage til 4,3 pct. fra 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire