Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Jefferies: Har svært ved at retfærdiggøre kursstigningen

8/3 07:25

Finanshuset Jefferies, der har haft en negativ aktieanbefaling af Novo-aktien de seneste godt fire år, mens aktiekursen er braget i vejret, fortsætter med et være skeptiske og har svært ved at finde retfærdiggørelse i torsdagens kursstigning i aktien på 8,3 pct. til rekordkursen 919,60 kr.

Novo holdt torsdag kapitalmarkedsdag, som selskabet blandt andet brugte på at fortælle om nogle af de nye ting, der ligger i pipelinen af - måske - kommende lægemidler.

- Ledelsen leverede en sædvanlig flot præstation på kapitalmarkedsdagen, men vi har svært ved at retfærdiggøre stigningen i aktiekursen, skriver Jefferies-analytiker Peter Welford i et notat.

Han opridser nogle af de vigtigste ting, som han hæftede sig ved på kapitalmarkedsdagen, herunder opmuntrende fase 1-resultater fra oral Amycretin til fedmebehandling.

Novo afslørede at midlet i studiet efter 12-ugers behandling havde viste et vægttab på 13,1. Der udestår ifølge Jefferies dog fortsat vigtige spørgsmål, herunder i forhold til dosering og produktionsmuligheder.

Analytikeren hæfter blandt andet også ved tal fra USA for, om hvor lang tid patienter fortsætter med at tage fedmemidlet Wegovy. I gennemsnit tages et over seks måneder, men det forventes at stige, især når udbuddet forbedres.

- Det er på linje med vores estimerede 7-8 måneder, men ligger sandsynligvis under, hvad nogle håbede på. 32 pct. af de amerikanske patienter fortsætter efter 12 måneder (mod 21 pct. på Saxenda), og de fleste falder fra i uge 12 på grund af tolerabilitet, skriver Jefferies.

Jefferies har siden august 2019 anbefalet "underperform" af aktien. Den gang lå Novo-aktien i kurs 176 kr.

.\\˙ MarketWire