Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Danske Bank tager toppen mens Novo siver efter rekord

8/3 09:12

Danske Bank starter dagen i toppen af det danske aktieindeks, efter at selskabet har fået et højere kursmål hos Citi.

I bunden er gassen gået en anelse af ballonen hos Novo Nordisk og Zealand Pharma, der begge bragede op torsdag og fik begge aktier til at lukke i rekord.

Det skete efter friske og lovende fedmedata fra Novo, som også har kastet positiv opmærksomhed af sig blandt analytikerne, der har kvitteret med adskillige højere kursmål til begge selskaber.

For det samlede marked er åbningen blandet, og C25-indekset lægger ud med et let fald på 0,1 pct. til 1949,46 efter et plus på 2,3 pct. torsdag.

Også Torm og Coloplast har fået højere kursmål fredag, mens Nordea er blevet skruet ned.

Fredag vil mange investorer dog formentlig også holde sig på sidelinjen fra dagens start, mens de ser frem mod eftermiddagens vigtige arbejdsmarkedsrapport fra USA. Den giver afgørende nyt om den amerikanske beskæftigelse, som centralbanken bruger til at fastlægge renteudsigterne.

Forventningerne om, at centralbanken fortsat vil sænke renterne senere på året, har givet optimisme i markedet de seneste dage. De globale markeder har det seneste døgn vist positive tendenser med stigninger i det brede amerikanske aktiemarked på 1 pct., og de asiatiske markeder har fulgt trop med pæne stigninger på tværs af regionen.

NOVO-AKTIE DROPPER TRODS FLERE LØFT

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet af adskillige finanshuse efter gårsdagens kapitalmarkedsdag, hvor aktien slog rekord efter et plus på 8,3 pct.

Fredag er der en anelse retræte, og aktien falder fra åbningen med 0,6 pct. til 913,70 kr.

Selskabet præsenterede friske fedmedata og fremtidsplaner for investorerne, og Barclays har kvitteret med et løftet kursmål til 1050 kr. fra 900 kr. med anbefalingen "overvægt".

Deutsche Bank gentager anbefalingen "køb" og hæver kursmålet til 1100 kr. fra 950 kr., hvilket er det højeste kursmål blandt de 29 analytikere, der dækker aktien ifølge Bloomberg News.

Nordea øger kursmålet til 1045 kr. fra tidligere 885 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

Til gengæld har finanshuset Jefferies svært ved at finde retfærdiggørelse af torsdagens kursstigning i aktien. Jefferies har haft en negativ aktieanbefaling af Novo-aktien de seneste godt fire år, mens aktiekursen er steget fra omkring 180 kr. til 919,60 kr.

Zealand Pharma har dertil nydt godt af det positive fokus på Novo Nordisk og fedmebehandling, hvilket sendte aktien i rekord oven på et plus på 9,3 pct. på dagen.

Carnegie har efterfølgende set nærmere på aktien og mere end fordobler kursmålet til 830 kr. mod hidtil 382 kr.

Anbefalingen er uændret "køb".

Fredag smider aktien 1,2 pct. til 729 kr.

BANKER UNDER LUP

Nordens største finanshus Nordea har fået et hak i kursmålet til 108,56 fra 117,89 kr. hos Citi Group, der dog fortsat uændret anbefaler "køb".

Nordea stiger 0,3 pct. 85,56 kr.

Citi Group har også haft fat i Danske Bank, og her løftes kursmålet for aktien til 272 kr. fra 256 kr. Det amerikanske finanshus holder fast i anbefalingen "køb".

Danske Bank stiger 0,8 pct. til 204,60 kr., hvilket er nok til en topplacering i C25-indekset.

TORM SÆTTES OP

Rederiet Torm har fået hævet kursmålet til 314 kr. fra 276 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier.

ABG gentager i samme ombæring anbefalingen "køb" i kølvandet af rederiets årsregnskab for 2023, hvor Torm for andet år i træk formåede at sætte rekord for indtjeningen efter et år præget af geopolitisk uro i Rusland og i Mellemøsten.

Samtidig har tankrederiet løftet udbyttet til 7,01 dollar per aktie fra 2,04 dollar året før.

Torm dykker 1,6 pct. til 226,60 kr.

COLOPLAST SKRUES OP

Coloplast har fået hævet kursmålet hos finanshuset Oddo BHF til 1060 kr. fra 890 kr.

Anbefalingen er uændret "outperform".

Coloplast stiger 0,4 pct. til 959,60 kr. og har kurs mod sin syvende dag i træk med plus.

.\\˙ MarketWire