Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten aftager frem mod amerikanske jobtal

8/3 11:41

De danske obligationsrenter fortsætter fredag i nedadgående retning forud for offentliggørelsen af den amerikanske beskæftigelsesrapport.

Renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation er ved middagstid 2,32 pct. Det er 4 basispoint under slutniveauet torsdag.

Fredag har der været flere økonomiske nøgletal at tage bestik af, inden spændingen omkring det amerikanske jobmarked udløses klokken 14.30.

I Tyskland steg industriproduktionen med 1,0 pct. i januar i forhold til måneden før ifølge tal fra det tyske økonomiministerium. Der var ventet en fremgang på 0,6 pct. i produktionen.

Producentpriserne steg samtidig 0,2 pct. fra måneden før mod en ventet stigning på 0,1 pct.

Der var i fjerde kvartal tale om en flad BNP-vækst i eurozonen. Det bekræfter den tredje opgørelse af væksten, efter at det samme var opgjort i både første og anden opgørelse. Samlet voksede økonomien i eurozonen 0,4 pct. i 2023.

Dagens absolutte højdepunkt er dog den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for februar.

Her ventes beskæftigelsen uden for landbruget at være vokset med 200.000, efter at der i januar blev skabt 353.000 nye job.

- Jobvæksten har været rigtig stærk på mere end 300.000 nye job i både december og januar. Hvis tendensen fortsætter i februar, kan det få renterne til at brage op. Omvendt kan en lunken jobvækst på omkring 150.000 personer få renterne til at køre ned, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Arbejdsløsheden ventes at ligge uændret på 3,7 pct. og lønstigningerne estimeres at aftage til 4,3 pct. fra 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire