Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Let positiv stemning inden jobtal - Hellofresh i største fald nogensinde

8/3 12:30

Den tyske madleverandør Hellofresh oplever fredag sit største kursfald nogensinde, efter at selskabet har fremlagt skuffende meldinger om indtjeningsudsigterne.

I toppen af det brede Stoxx 600-indeks ligger spanske Grifols, hvis årsregnskab er blevet godkendt af et revisionsselskab. Farcaceutselskabet har tidligere været anklaget for at fuske med tallene af et analysehus.

Det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 går fredag eftermiddag frem med 0,2 pct. drevet af særligt finans- og energisektoren. Stemningen tøjles dog i nogen grad af den forestående jobrapport fra USA i eftermiddag.

Her er det forventningen, at både lønstigninger og antallet af nye jobs er aftaget siden januar, hvilket i så fald vil understøtte rentesænkninger i USA.

Når først rentesænkningerne indledes, kan det dog blive en udfordring for centralbanker som amerikanske Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank at stoppe toget.

- Når først renterne begynder at blive sænket, vil der være pres på at fortsætte, hvor centralbankerne ikke ønsker at forhaste sig, siger Dan Coatsworth, der er investeringsanalytiker i AJ Bell, til Reuters.

Hellofresh styrtdykker fredag med 42,0 pct. til 6,87 euro, efter at madleveringstjenesten har fremlagt en skuffende prognose for 2023/24 og droppet sine mellemlange mål.

Sidstnævnte begrundes med et ændret driftsmiljø, der nu gør det "usandsynligt" at nå målet om en omsætning på 10 mia. euro og 1 mia. i driftsoverskud i 2024/25.

Spanske Grifols, der har været under anklage for at fuske med sine regnskabstal, har haft sit regnskab til revision hos KPMG, der har blåstemplet årsrapporten for 2023.

Tidligere har analysehuset Gotham City ellers anklaget Grifols for blandt andet kunstigt at nedbringe den finansielle gearing og for at have pustet overskuddet op med store kursfald til følge.

Fredag stiger aktien mest i Stoxx 600 med et plus på 19,2 pct. til 8,26 euro.

.\\˙ MarketWire