Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Forsigtig negativ stemning inden jobtal efter S&P 500-rekord

8/3 13:43

En afdæmpet stemning har fredag lagt sig over det amerikanske aktiemarked forud for børsåbningen i USA, hvor offentliggørelsen af den seneste officielle beskæftigelsesrapport fortsat venter.

Futures for de toneangivende aktieindeks falder fredag med 0,1-0,2 pct. inden handelsstart klokken 15.30.

Den let negative stemning følger dog også en særdeles givtig dag for de amerikanske aktier torsdag, hvor det brede S&P 500-indeks satte rekord efter en stigning på 1,0 pct.

Endnu større var fremgangen i det teknologitunge Nasdaq-indeks, der med en stigning på 1,5 pct. var lige på nippet til at sætte rekord som følge af en stor appetit på chip- og AI-relaterede aktier. Dow Jones-indekset steg mere afmålt med 0,3 pct.

Fredag offentliggøres den officielle beskæftigelsesrapport for det amerikanske jobmarked for februar. Ugen igennem er der drypvist landet nyt om jobmarkedet i form af ADP-jobrapporten, nytilmeldte ledige og antallet af jobopslag, der over en bred kam viste en nedkøling af jobmarkedet.

Samme udvikling er ventet for den officielle beskæftigelsesrapport. Her er ventet 200.000 nye job i februar fra 353.000 i januar. Arbejdsløsheden ventes uændret på 3,7 pct., mens væksten i de gennemsnitlige timelønninger ventes aftaget til 4,3 pct. fra 4,5 pct.

UBÆNDIG SULT EFTER AI

Flere selskaber med fokus på kunstig intelligens (AI) går fredag en positiv dag i møde. Her går regnskabsaktuelle Broadcom dog mod strømmen efter sit årsregnskab.

Mikrochipproducenten Broadcom leverede på den ene side stærkt i sin division for chips til AI, mens der på den anden side var tale om en svag efterspørgsel på øvrige chips.

Skuffelsen blev indledningsvist straffet med et større kursfald i eftermarkedet, inden positive udsigter for salget inden for AI tog fokus hos handlerne og afbødede en del af faldet.

Broadcom viger 1,1 pct. i formarkedet.

Langt mere positivt ser det ud for højdespringeren Nvidia, der har kurs mod endnu en dag i grønt med en stigning på 2,8 pct. i formarkedet. Det vil i så fald være syvende børsdag i træk med stigninger.

Selskabet skulle ifølge Bloomberg News overveje et aktiesplit i forholdet 4 til 1 som følge af en stort set uhæmmet optur i år. Alene i 2024 har chipgiganten lagt mere end 1000 mia. dollar til markedsværdien. Aktiesplittet vurderes gennemført næste år af Ken Mahoney, der er topchef i Mahoney Asset Management.

Også Intel, Advanced Micro Devices og Micron nyder godt af den gode stemning med stigninger på 0,2-1,2 pct. i formarkedet.

GAP KLÆDT I GRØNT EFTER REGNSKAB

Den amerikanske tøjproducent Gap kom væsentligt bedre ud af fjerde kvartal af 2023/24 end ventet af analytikerne.

Gap, der sælger tøj under eget navn samt mærker som Old Navy og Banana Republic, oplevede i fjerde kvartal en flad vækst i det sammenlignelige salg, hvor konsensus ifølge Bloomberg News var et fald på 1,9 pct. Her var det særligt salget af selskabets eget mærke, der trak op.

Indtjeningen per aktie endte på 0,49 dollar, hvor markedet havde set 0,23 dollar.

Både i første kvartal og for hele 2024/2025 venter Gap en flad salgsvækst.

Tøjaktien øger 8,1 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire