Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank forudser rentenedsættelse kommer nærmere efter jobrapport

8/3 15:19

En rentenedsættelse hos den amerikanske centralbank er rykket nærmere fredag, efter at den amerikanske jobrapport har vist en stigende arbejdsløshed og faldende lønstigninger.

Det beretter Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen, efter at arbejdsmarkedsrapporten viste, at der blev skabt 275.000 arbejdspladser i den amerikanske økonomi i februar.

- Det er et stort tal, som også er højere end ventet, men i den anden retning trækker store revisioner ned for tallet i januar og samtidig stiger arbejdsløsheden fra 3,7 pct. til 3,9 pct., skriver Søren Kristensen, der pointerer, at det vigtigste i rapporten var, at lønningerne kun stiger med 0,1 pct. sammenlignet med januar.

Det vidner ifølge cheføkonomen om, at det trods alt går en anelse langsommere i amerikansk økonomi, end vi har set på det seneste.

Tegnene i dagens rapport på en mindre overophedet økonomi vil også skabe glæde blandt direktørerne i den amerikanske centralbank.

- Både fordi beskæftigelsesvæksten bliver lidt lavere, men særligt også fordi lønstigningerne ser mere afmålte ud end i januar. Det holder i vores optik liv i en rentenedsættelse i USA til sommer, vurderer Søren Kristensen.


.\\˙ MarketWire