Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Grifols og Hellofresh indtog hver sin ende af Stoxx 600 i rekord

8/3 17:52

Den tyske madleverandør Hellofresh måtte fredag sande sit største kursfald nogensinde, efter at selskabet fremlagde skuffende meldinger om indtjeningsudsigterne.

I modsat ende af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte spanske Grifols efter en revisorgodkendelse af selskabets regnskab, hvis tal tidligere har været beklikket af et amerikansk analysehus.

Stoxx 600 fortsatte sin rekordstime, der blev indledt onsdag, med en marginal fremgang til rekordniveauet 503,33 på en fredag, hvor markedets opmærksomhed i høj grad var kredset om den amerikanske jobrapport for februar.

Den viste en større jobskabelse end ventet, men også en stor revidering af tallene for december og januar. Arbejdsløsheden steg samtidig uventet, mens gennemsnitstimelønstigningerne på årsbasis aftog som ventet.

Hellofresh styrtdykkede fredag med 42,1 pct. til 6,86 euro, efter at madleveringstjenesten fremlagde en skuffende prognose for 2023/24, hvor de mellemlange mål endvidere blev droppet.

De droppede mål blev begrundet med et ændret driftsmiljø, der nu gør det "usandsynligt" at nå målet om en omsætning på 10 mia. euro og 1 mia. i driftsoverskud i 2024/25.

Spanske Grifols, der har været under anklage for at fuske med sine regnskabstal, har haft sit regnskab til revision hos KPMG, der har blåstemplet årsrapporten for 2023.

Tidligere har analysehuset Gotham City ellers anklaget Grifols for blandt andet kunstigt at nedbringe den finansielle gearing og for at have pustet overskuddet op med store kursfald til følge.

Godkendelsen fra revisionshuset sendte fredag aktien øverst i Stoxx 600 med et plus på 19,7 pct. til 8,30 euro.

.\\˙ MarketWire