Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Investorerne trak stikket til sidst efter jobtal med twist og grøn start

11/3 06:32

En positiv start efter en blandet pose bolsjer i den officielle arbejdsmarkedsrapport for februar blev lidt ud på fredagen vendt til klar gevinsthjemtagning blandt de amerikanske aktier efter flere rekorder på det seneste.

Det brede S&P 500-indeks faldt med 0,7 pct., og Nasdaq-indekset satte sig 1,2 pct. Dow Jones-indekset nøjedes med et minus på 0,2 pct.

Mandag morgen er der fortsat udsigt til vigende aktieindeks. De amerikanske futures indikerer en negativ åbning i de amerikanske hovedindeks med kursfald på 0,2-0,4 pct., når markedet starter i New York senere på dagen.

Først på handelsdagen fredag var både S&P 500 og Nasdaq på vej mod rekord igen, men stigningerne gik i sig selv igen.

- Der er absolut ingen tvivl om, at der er kommet en pæn mængde overmod ind i markedet på kort sigt. Investorerne bør bruge den næste uges tid på at samle nogle kontanter og blive en smule mere defensive, siger Matt Maley, der er chefmarkedsstrateg hos Miller Tabak, ifølge Bloomberg News.

Selv om tallene for februar i fredagens officielle arbejdsmarkedsrapport viste sig stærkere end ventet, blev den ved første øjekast stærke jobskabelse alligevel lidt overskygget af en samlet nedrevidering på 167.000 job for december og januar.

Det kan indikere, at der snarere end ventet kan blive behov for pengepolitiske lempelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og derfor indledte aktieinvestorerne igen fredagen positivt, inden markedet vendte rundt til gevinsthjemtagning

STÆRK JOBSKABELSE HOLDT TILBAGE AF NEDREVIDERING

I februar var jobskabelsen uden for landbruget i USA 275.000 - et godt stykke over konsensus blandt økonomerne på 200.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For januar blev tallet dog samtidig nedrevideret til 229.000 fra tidligere opgjort 353.000, og også decembertallet blev reduceret en spids.

Samtidig aftog løftet i de gennemsnitlige timelønninger på årsbasis til 4,3 pct. - og for januar blev udviklingen ændret til et løft på 4,4 pct. fra tidligere rapporteret 4,5 pct.

BROADCOM STRAFFET FOR REGNSKAB

Blandt enkeltaktierne var der negativ opmærksomhed til chipproducenten Broadcom, som i sit regnskab for første kvartal 2023/24 ikke kunne følge med forventningerne til salget i hovedforretningen for computerchips.

Det kan ikke reddes hjem med meldingen om positive udsigter for afdelingen for kunstig intelligens (AI), og derfor faldt aktien med 7,0 pct. til 1308,72 dollar.

Også Nvidia, der ellers før fredag var steget seks børsdage på stribe, vendte efter en ny positiv begyndelse rundt og faldt klart.

Selskabet skulle ellers ifølge Bloomberg News være ved at overveje et aktiesplit i forholdet en til fire som følge af en stort set uhæmmet optur i år.

Alene i 2024 har chipgiganten lagt omkring flere hundrede milliarder dollar til markedsværdien. Aktiesplittet vurderes gennemført næste år af Ken Mahoney, der er topchef i Mahoney Asset Management, skriver nyhedsbureauet.

Aktien faldt fredag med 5,6 pct. til 875,25 dollar. Det var det største fald i mange måneder for aktien og et dyk i markedsværdien på tæt på 900 mia. kr.

BIOTEKSELSKAB TIL TÆLLING

Blandt de lidt mindre aktier var der desuden læsterlige klø til biotekselskabet Amylyx Pharmaceuticals, der meldte om, at et studie med sklerosemidlet Revyvrio ikke nåede hverken det primære eller sekundære endemål.

Aktien faldt med 82,3 pct. til 3,36 dollar.

Positive indslag var der dog også.

Krydstogtselskabet Carnival steg med 4,6 pct. til 16,38 dollar, efter at børshuset Stifel luftede positive kommentarer om bookingtrenden hos selskabet.

Det kan medføre en opjustering af forventningerne i forbindelse med regnskabet for første kvartal 2023/24 i slutningen af marts, lyder det ifølge Bloomberg News fra Stifel.

.\\˙ MarketWire