Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Novo og Zealand går hver sin vej i lyserødt C25

11/3 09:08

Novo Nordisk går fri af en overordnet sur stemning mandag fra åbningen, efter at medicinalgiganten har fået løftet kursmålet hos flere børshuse og udvidet indlægssedlen for sit fedmemiddel Wegovy i USA til også at fremhæve kardiovaskulære fordele.

Den generelle stemning er dog negativ mandag morgen, hvor kun tre aktier i eliteindekset går frem.

C25-indekset bakker 0,1 pct. til 1957,88 i den indledende handel.

Den grønne trio består af Novo, Ørsted og Genmab, mens sidste uges højdespringer i form af Zealand Pharma slår bak med et fald på 3,9 pct. til 708 kr.

Stemningen i den indledende handel følger en negativ udvikling i USA fredag, hvor den seneste tids rekorder blev vekslet til gevinsthjemtagning med fald til de toneangivende indeks.

UDVIDET INDLÆGSSEDDEL FOR WEGOVY

Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy har også store kardiovaskulære fordele, og det kommer nu med på indlægssedlen på det amerikanske marked.

Sundhedsmyndighederne i USA, Food and Drug Administration (FDA), har således godkendt en udvidelse af indlægssedlen for Wegovy, så det også fremgår, at midlet mindsker risikoen for alvorlige kardiovaskulære hændelser.

Det oplyste Novo Nordisk fredag aften.

Godkendelsen er baseret på resultater fra det omfattende Select-studie med Wegovy, der viste en reduktion af alvorlige hjerte-kar-hændelser på 20 pct.

Novo har sideløbende fået løftet kursmålet til 1100 kr. fra 900 kr. hos norske ABG Sundal Collier. Anbefalingen er uændret "køb".

Kursmålet er sammen med Deutsche Bank og DNB det højeste blandt de børshuse, der indberetter til Bloomberg.

Også Stifel har løftet kursmålet, der nu lyder på 960 kr. fra 810 kr. Anbefalingen er "køb".

Aktien i Novo stiger mandag til tops i C25 med et plus på 1,6 pct. til 919,60 kr.

Huscompagniet har fået sænket kursmålet til 45 kr. fra 48 kr. af svenske SEB, der gentager anbefalingen "hold".

Det sænkede kursmål følger typehusproducentens årsregnskab for 2023, der afspejlede et udfordret marked for salget af nye huse.

Aktien falder 0,9 pct. til 44,35 kr.

.\\˙ MarketWire