Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Investorerne tager gevinst hjem og sender Zealand ned

11/3 11:22

Det danske aktiemarked er mandag ved middagstid præget af en forsigtig stilstand, mens investorerne flytter pengene rundt i sektorerne og forsøger at repositionere sig efter de seneste ugers store aktieoptur.

Der er stigninger til aktier som medicinalselskaberne, mens de mere cykliske aktier bliver valgt fra.

Det vurderer Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank.

- USA satte sig i fredags, og hele Europa startede i minus i dag. Det er lidt efterdønninger fra det amerikanske marked, der mistede pusten lidt i sidste uge. Det er måske meget naturligt, når der er slået rekorder så mange dage i træk, at nogen begynder at tage gevinst hjem, siger han til MarketWire.

I toppen af C25-indekset stiger Genmab 2,7 pct. til 2106 kr., mens og Carlsberg og NKT udgør de to andre aktier, som ligger i plus ved middagstid.

Novo ligger så godt som uændret, efter at medicinalgiganten har fået løftet kursmålet hos flere børshuse og udvidet indlægssedlen for sit fedmemiddel Wegovy i USA til også at fremhæve kardiovaskulære fordele.

Helt i bunden ligger Zealand Pharma med et fald på 6,3 pct. til 690,50 kr.

Det kommer dog efter periode med store stigninger.

- Jeg forstår godt, at der er nogen, der tager gevinsten, siger Mads Zink.

C25-indekset ligger nede med 0,3 pct. i 1954,57.

UDVIDET INDLÆGSSEDDEL FOR WEGOVY

Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy har også store kardiovaskulære fordele, og det kommer nu med på indlægssedlen på det amerikanske marked.

Sundhedsmyndighederne i USA, Food and Drug Administration (FDA), har således godkendt en udvidelse af indlægssedlen for Wegovy, så det også fremgår, at midlet mindsker risikoen for alvorlige kardiovaskulære hændelser.

Det oplyste Novo Nordisk fredag aften.

Godkendelsen er baseret på resultater fra det omfattende Select-studie med Wegovy, der viste en reduktion af alvorlige hjerte-kar-hændelser på 20 pct.

Novo har sideløbende fået løftet kursmålet til 1100 kr. fra 900 kr. hos norske ABG Sundal Collier. Anbefalingen er uændret "køb".

Kursmålet er sammen med Deutsche Bank og DNB det højeste blandt de børshuse, der indberetter til Bloomberg.

Også Stifel har løftet kursmålet, der nu lyder på 960 kr. fra 810 kr. Anbefalingen er "køb".

Aktien i Novo stiger ligger uændret i 905 kr.

Blandt sidepapirerne har Huscompagniet fået sænket kursmålet til 45 kr. fra 48 kr. af svenske SEB, der gentager anbefalingen "hold".

Det sænkede kursmål følger typehusproducentens årsregnskab for 2023, der afspejlede et udfordret marked for salget af nye huse.

Aktien falder 0,9 pct. til 44,35 kr.

.\\˙ MarketWire