Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Lille rentestigning inden tirsdagens inflationstal

11/3 17:02

Renten kravlede stille og roligt op mandag, men uden dog at gøre det store væsen af sig.

Kalenderen var så godt som blottet for retningsgivende nøgletal, og handlerne holdt derfor krudtet tørt frem mod tirsdagens vigtige amerikanske inflationstal.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 4 basispoint højere i 2,36 pct.

Dagen bød på inflationstal for både fra Danmark og Norge. De viste i begge tilfælde opbremsende forbrugerprisstigninger.

Inflationen i Danmark aftog i februar til 0,8 pct. fra 1,2 pct. i januar. Dertil faldt den danske eksport i januar med 7,0 pct. Det er det største fald i næsten fire år. Importen faldt i samme måned med 2,5 pct.

De norske forbrugerpristal viste et fald i den overordnede inflation til 4,5 pct. mod en ventet fastholdt stigningstakt på 4,7 pct.

Tirsdag venter friske tal for inflationen i USA for februar, der kan blive afgørende for, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, begynder at sænke sine renter.

Det ventes, at kerneinflationen på årsbasis er aftaget til 3,7 pct. i februar mod 3,9 pct. måneden forinden. På månedsbasis ventes der en kerneinflation på 0,3 pct. mod 0,4 pct. i januar.

.\\˙ MarketWire