Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Nvidia, Meta og Lilly pustede ud forud for inflationstal

12/3 06:32

Gevinsthjemtagning i dette års højdespringere prægede også de amerikanske aktiemarkeder mandag, hvor der særligt var pres på Meta, Eli Lilly og Nvidia forud for tirsdagens vigtige inflationstal.

Mandag morgen er der derimod udsigt til plusser i de store aktieindeks. De amerikanske futures indikerer en positiv åbning i de tre amerikanske hovedindeks med stigninger på 0,1-0,4 pct., når markedet starter i New York senere på dagen.

Mandag fortsatte Nasdaq-indekset nedturen med et minus på 0,4 pct. efter fredagens fald på 1,2 pct. Dow Jones-indekset klarede frisag med et plus på 0,1 pct., mens S&P 500-indekset lukkede med et minus på 0,1 pct.

Med til at reducere faldet til S&P 500-indekset var blandt andet stigninger på henholdsvis 1,9 pct. for Googles moderselskab, Alphabet, samt 1,2 pct. for Apple.

Efter at have lukket i rekord 16 gange i år, viser S&P 500 tegn på overophedning, hvilket får investorerne til at holde igen med købsknappen i fravær af friske katalysatorer.

- Det ville være naturligt at forvente noget uventet, der bringer investorerne tilbage til virkeligheden, siger Jason De Trennert fra Strategas ifølge Blooomberg News.

- Aktiekurser, kreditspænd og prisen på guld og bitcoin tyder på, at de monetære forhold langt fra er restriktive, fortsætter han.

Kryptovalutaen bitcoin krøb op i højeste niveau nogensinde og passerede milepælen på 72.000 dollar. Det trak en stribe af kryptorelaterede aktier med op.

Blandt andet Microstrategy, der blev sendt op med 4,1 pct., efter at softwareselskabet har købt yderligere 12.000 bitcoin, og nu har en beholdning af 205.000 bitcoin til en værdi af mere end 14 mia. dollar.

ALLE ØJNE RETTES MOD TIRSDAGENS INFLATIONSRAPPORT

Tirsdag eftermiddag lander ugens vigtigste nøgletal i form af opgørelsen over de amerikanske forbrugerpriser i februar.

Opgørelsen har ifølge Paul Nolte fra Murphy & Sylvest Wealth Management potentiale til at sende renterne ud i større bevægelser.

På trods af det seneste tab af trækkraft er S&P 500 steget i 16 af de seneste 19 uger på baggrund af forbedrede indtjeningsudsigter og en robust amerikansk økonomi.

Men nogle af disse gevinster kan forsvinde igen, hvis tirsdagens forbrugerprisindeks fortsætter med at vise, at inflationen forbliver stædigt klæbrig.

HØJDESPRINGERE HANG MED MULEN

Mikrochipkæmpen Nvidia nåede en stigning på mere end 5 pct. fredag eftermiddag til 974 dollar - næsten 100 pct. højere end lukkekursen lige før nytår i 495 dollar.

Aktien vendte rundt og sluttede fredagen med et fald på 5,6 pct. i 875,28 dollar og den halvsløje udvikling fortsatte mandag med et fald på 2 pct. I samme sektor lukkede AMD med et minus på 4,3 pct.

Meta faldt 4,4 pct., efter at republikanernes præsidentkandidat Donald Trump gentog, at han er imod at forbyde det kinesiskejede sociale mediefirma Tiktok, fordi det ville hjælpe Facebook.

Også Novo-konkurrenten Eli Lilly har været flyvende i år på øgede forventninger til medicinalselskabets fedmebehandlingsforretning. Fredag faldt aktien 2,3 pct. og mandag lukkede aktien med et fald på 3,6 pct. Dermed blev fremgangen siden nytår reduceret til 25 pct.

25 pct. var til gengæld også faldet siden nytår for Boeing, der mandag tabte 3,0 pct. efter mere negativt nyt for flyproducenten, der har kæmpet med flere tekniske fejl i selskabets fly.

I weekenden indledte det amerikanske justitsministerium en efterforskning af det Boeing 737 MAX-fly, hvor et dørpanel blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning. Efterforskningen skal klarlægge, hvorvidt Boeing overholdt et tidligere forlig, der sluttede en føderal undersøgelse efter to fatale 737 MAX-ulykker i 2018 og 2019.

.\\˙ MarketWire