Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Lundbeck og Nykredit

12/3 06:32

BØRSEN

INFLATIONEN TOG ET STORT DYK I FEBRUAR, MEN LØNPRES KAN SENDE DEN OP IGEN

Inflationen faldt markant i Danmark i februar. Flere økonomer peger dog på, at lønpres og energipriser kan sende inflationen opad igen før sommeren. (Forside, side 2)

KINESISK KOMETFIRMA UDFORDRER DEN DANSKE E-HANDEL

Kampen om reklamepladserne er intens, efter kinesiske Temu er kommet til Danmark. Med rabatter, lykkehjul og himmelråbende billige produkter tiltrækker Temu millioner af kunder og udløser frygt og kritik i dansk erhvervsliv. (Side 6-7)

FORMAND VIL ÆNDRE FLAD LUNDBECK-STEMNING

I snart 25 år som børsnoteret har Lundbeck kæmpet med udsigten til dybe patentkløfter, som formanden nu vil hoppe over. (Side 8)

KAPITALFONDE HAR MANGE SELSKABER TIL SALG

En handelsopbremsning har efterladt kapitalfonde verden over med et rekordstort antal virksomheder på hånden. Industriens vokseværk og højere renter gør det sværere at finde købere til deres virksomheder. (Side 10)

AFTALE MELLEM MASTERCARD OG NETS KAN GIVE BILLIGERE PRISER

Mastercard og Nets-Nexi har indgået en aftale om konto til kontobetalinger på tværs af Europa. Det nye samarbejde skal lette betalingerne for netbutikkerne i Nexi-koncernen, der er til stede i 25 lande på tværs af Europa. (Side 17)

ANTALLET AF NØDLIDENDE AMERIKANSKE BANKER STIGER

Antallet af amerikanske banker, der kan kategoriseres som nødlidende, er steget med 18 pct. Lån til udlejningsejendomme sender flere banker i vanskeligheder. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK GIK FOR LANGT DA DE DELTE OPLYSNINGER MED INVESTORER IFØLGE EKSPERT

Torsdag var Novo Nordisk tæt på kanten af reglerne for børsnoterede selskaber, da en koncernchef ved et møde fortalte om lovende ny forskning. På få minutter steg aktien under mødet med 5 pct. Men Novo Nordisk burde have fremlagt resultaterne i en fondsbørsmeddelelse, så alle investorer kunne handle på dem, siger ekspert. (Forside, side 4-6)

NOVO NORDISKS VÆKST VIL FLYTTE UDEN FOR DANMARK

Lige nu ligger hovedparten af Novo Nordisks investeringer og udvikling i Danmark, men ifølge selskabets topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, er der grænser for, hvor meget Novo Nordisk kan vokse i Danmark i fremtiden. (Side 6)

NYKREDIT FÅR HÅRD KRITIK FOR DYRE LØSNINGER FØR KAMPVALG

Kras kritik af forholdene for boligejere og investorer i Nykredits obligationer er en del af kampen for at komme til at styre landets største finanshus. (Side 7)

DANSK EKSPORT BEGYNDER ÅRET MED EN MAVEPUSTER

Den danske eksport har fået en rigtig skidt start på 2024. Eksporten af varer og tjenester faldt 7 pct. til i alt 160 mia. kr. i januar. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISKS TOPCHEF FÅR KLIMABONUS TRODS ØGET CO2-UDLEDNING

Administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, fik krydret sin løncheck med en særlig klimabonus, selv om medicinalselskabets CO2-forurening voksede med 53 pct. (Forside, side 6-7)

DANSK EKSPORT DYKKEDE I ÅRETS FØRSTE MÅNED

Januar gav et fald i den samlede eksport på 7 pct. Udviklingen i blandt andet Tyskland og Sverige præger udviklingen, mens medicinalindustrien omvendt er med til at trække den samlede udenrigshandel op. (Side 8)

PRISSTIGNINGER FLADER UD I DANMARK

Efter et par år med løft i inflationen i Danmark går det nu den anden vej, og perioden med samlede prisstigninger på fødevarer ændrer sig. Kerneinflationen var 1,7 pct. i februar mod 2,5 pct. måneden før. (Side 8)

.\\˙ MarketWire