Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Forsigtige stigninger uden for Tokyo inden amerikansk inflationsrapport

12/3 06:32

De asiatiske aktier kravler langsomt højere op tirsdag, mens mange investorer holder sig tilbage op til dagens vigtige amerikanske inflationsdata.

De japanske aktieinvestorer får dog ikke gælde af den ellers relativt gode stemning, da markedet ligger under for en eventuel vending i centralbanken Bank of Japans pengepolitik allerede i næste uge.

Den amerikanske forbrugerprisindeksrapport frigives senere på dagen, og den kan give et billede af, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, starter en rentenedsættelsescyklus.

- Der handles med en forsigtig undertone forud for den amerikanske forbrugerpris-udgivelse. Markedet håber på et godt resultat, der kan retfærdiggøre den nuværende forventning om en lempelse fra Federal Reserve i juni, siger strateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,2 pct., mens de amerikanske futures indikerer en positiv åbning i de amerikanske hovedindeks med stigninger på 0,1-0,5 pct., når markedet starter i New York senere på dagen.

Det japanske markeds opmærksomhed er rettet mod Bank of Japan og bankens pengepolitiske møde i næste uge.

- Der er voksende spekulationer om, at Bank of Japan overvejer at afslutte den negative rentepolitik og hæve renten. Hvis det bliver realiseret, kan det afkøle det formentlig overophedede japanske aktiemarked, siger Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

Nikkei 225 viger 0,4 pct., og Topix-indekset falder 0,7 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er blandede.

Investorerne i Hongkong presser på med nye køb af techvirksomheder og i begejstring over de gode signaler fra de kinesiske inflationsdata i weekenden, der har dulmet bekymringer om den kinesiske økonomi.

Men på fastlandet er investorerne fortsat langt fra overbeviste om en positiv udvikling.

Shanghai Composite falder 0,5 pct., og CSI 300 viger 0,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 1,7 pct.

I Taipei stiger Taiex-indekset 0,8 pct., Kospi-indekset i Seoul øger 0,5 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 0,3 pct.,

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med en gevinst på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,4
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng+1,7
China Shanghai Composite-0,5
China CSI 300
-0,1
Taiwan Taiex+0,8
Sydkoreas Kospi+0,5
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire