Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Uændrede renter i afventende marked

12/3 08:39

Der er som ventet ingen ændringer i de danske obligationsrenter tirsdag morgen.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation åbner med en rente på 2,36 pct. Det svarer til niveauet ved lukketid mandag eftermiddag.

Markedsdeltagerne ventes dog at holde sig i ro forud for dagens vigtige nøgletal - den amerikanske inflationsopgørelse for februar.

Der er flere vigtige økonomiske nøgletal på programmet tirsdag.

Fra Tyskland viser de endelige forbrugerpriser ingen ændringer i forhold til de foreløbige tal. Dermed var prisstigningerne på 0,4 pct. på månedsbasis og 2,5 pct. på årsbasis i februar.

Men dagens - og ugens - vigtigste data er fra USA, hvor inflationsrapporten for februar fremlægges.

- Investorerne blev taget på sengen i sidste måned med en meget høj månedlig stigningstakt i inflationen. Hvis tendensen fortsætter i februar, kan det presse renterne noget op, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat tirsdag morgen.

Forbrugerpriserne venter at være steget 0,4 pct. på månedsbasis og 3,1 pct. på årsbasis. Måneden før var stigningerne på henholdsvis 0,3 pct. og 3,1 pct.

Kerneforbrugerpriserne estimeres at være steget 3,7 pct. på årsbasis mod en stigningstalt på 3,9 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire