Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Højere end ventet inflation kunne ikke stoppe Stoxx 600's rekordjagt

12/3 17:52

Det europæiske Stoxx 600-indeks forlængede stigningerne og nåede et nyt højdepunkt, efter at en lidt højere end ventet amerikansk inflation ikke lykkedes med at afspore dette års rekordrække.

Inflationen blev en spids højere end økonomerne havde forudset, men opgørelsen ændrede ikke meget ved forventningerne om, at den første rentenedsættelse hos den amerikanske centralbank bliver til juni.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med en med en stigning på 1,0 pct., hvilket er den største stigning siden slutningen af januar.

Opturen var især drevet af sektorer såsom biler, finans og it.

Når man ser lidt nærmere på inflationstallene, så står den mest makroøkonomiske del af inflationen tilbage, hvor huslejekomponenten mister styrke såvel som medicinske tjenester, rekreation og uddannelse, siger Florian Ielpo, makrochef hos Lombard Odier. Asset Management.

- Alt dette burde få markederne til at se denne skuffelse med venlige øjne, tilføjer han.

I bilsektoren var Porsche godt kørende med en fremgang på 11,5 pct., efter at den tyske luksusbilkoncern leverede et opløftende regnskab samt nulstillede prognoserne, hvorved de bekymringerne over de langsigtede marginforventninger blev neutraliseret.

Det hjalp også andre bilkoncerner såsom BMW og Volkswagen, der begge steg mere end 3 pct.

I finanssektoren var der blandt andet plusser på mere end 2 pct. til britisk HSBC og hollandske ING Groep, mens der i it-sektoren var et plus på mere end 2 pct. til tyske SAP.

Persimmon faldt 3,7 pct., efter at den britiske boligentreprenør leverede en forsigtig prognose for 2024 med henvisning til et usikkert handelsmiljø som følge af høje renter og forud for det kommende britiske valg.


.\\˙ MarketWire