Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Skuffende inflation var ingen sag for AI-fascineret marked

13/3 06:32

Det amerikanske aktiemarked lod sig ikke kue af inflationsrapporten tirsdag trods en uventet opblusning af inflationen. I stedet var fokus i særdeleshed på Oracle, der i sit nye regnskabsår vil vokse ved brug af kunstig intelligens.

Onsdag morgen er der lagt op til en let negativ stemning,når markedet starter i New York senere på dagen. De amerikanske futures ligger onsdag morgen med et marginalt kursfald på 0,1 pct.

Selv om inflationen tiltog mod forventning, og kerneinflationen aftog mindre end ventet, bød tirsdag på pæne stigninger - ikke mindst til det teknologitunge Nasdaq-indeks.

- Selv om opgørelsen ikke viser meget fremskridt på prisfronten, indikerer markedets umiddelbart afdæmpede reaktion, at investorerne byder ethverv fremskridt velkomment - også de små, siger Joe Mazzola, der er analytiker i Charles Schwab, til AFP.

- Fremskridtet her er et lille dyk i kerneinflationen, fortsætter han.

S&P 500-indekset steg tirsdag 1,1 pct., Dow Jones øgede 0,6 pct., og Nasdaq-indekset gik frem med 1,5 pct.

De amerikanske forbrugerpriser steg i februar med 3,2 pct. på årsbasis, mens en uændret stigningstakt på 3,1 pct. var ventet af økonomerne. Dermed tiltog inflationen mod forventning. Imens aftog kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen på energi og fødevarer, til 3,8 pct. fra 3,9 pct. Her var dog ventet en aflæsning på 3,7 pct.

I Annex Wealth Management bemærker cheføkonom Brian Jacobsen, at også superkerneinflationen viste tegn på afmatning i februar, og eftersom Federal Reserve ikke have planer om at sænke renten ved sit rentemøde næste uge, ændrer dagens opgørelse ikke på den beslutning, siger han til Reuters.

Superkerneinflationen fraregner foruden fødevarer og energi også prisudviklingen på husleje.

REKORD TIL ORACLE EFTER REGNSKAB

Oracle blev efter et særdeles vel modtaget regnskab sendt i højeste niveau nogensinde, efter at softwarekæmpen leverede bedre inden for cloud-forretningen end ventet. Her var det særligt forventningerne til kunstig intelligens, der løftede humøret hos investorerne.

Aktien steg 11,7 pct. til rekordkursen 127,50 dollar.

Regnskabet modtog flere roser fra analytikerkorpset, der særligt hæfter sig den kunstige intelligens' bidrag til væksten.

Omsætningen var ifølge Citigroup ikke imponerende, men til gengæld kunne der spores en exceptionel styrke i bookinger.

- Styrken i bookinger fik ledelsen til at gentage målene for regnskabsåret 2025/26, hvilket signalerer en genaccelererende vækstbane, skriver Citigroup.

I sit regnskab skriver Oracle desuden, at selskabet vil styrke sine partnerskaber med blandt andet Microsoft og antydede dertil et samarbejde med Nvidia.

Microsoft steg 2,7 pct., og Nvidia øgede 7,2 pct.

FLY- OG LUFTFARTSSELSKABER PÅ RETUR

Nederst i S&P 500-indekset var Southwest og United Airlines, der begge har måttet sadle om som følge af kvalitetsudfordringer med Boeings fly.

For Southwest Airlines har udfordringerne betydet, at selskabet har måttet skære i kapaciteten, stoppe nyansættelser og gennemgå sine budgetplaner på grund af de reducerede flyleverancer fra Boeing.

Luftfartsselskabet faldt 15,4 pct.

Boeing har siden januar været i de føderale luftfartsmyndigheders søgelys, efter at et sidepanel i januar blæste ud af et fly i luften. Flyproducenten har fået flere påtaler og påbud fra myndigheden FAA.

Som følge af en udeblivende godkendt af Boeings 737 Max 10-fly har United Airlines har trukket en bestilling tilbage tilbage for i stedet at satse på rivalen Airbus' A321-fly.

Boeing sivede 4,3 pct., og United gik 1,7 pct. tilbage Imens tabte American Airliens 5,1 pct. efter selskabets regnskab for første kvartal.

NY TOPCHEF SENDTE 3M OP

Industrikonglomeratet 3M, der blandt andet er kendt for sien Post-It-sedler, offentliggjorde tirsdag sit valg af ny administrerende direktør. Valget er faldet på William Brown, der ifølge Bloomberg News både har erfaring med søgsmål og opkøb. Netop søgsmål har 3M døjet med, da selskabet har et søgsmål på 12,5 mia. dollar for udledning af evighedskemikalier over hovedet.

Aktien steg 5,0 pct.

Også Archer-Daniels-Midland, ADM, steg tirsdag, efter at grovvareselskabet leverede et årsregnskab, der ikke var helt så skidt, som markedet havde frygtet.

I sit regnskab annoncerede ADM en nedskrivning på 137 mio. dollar, eller 934 mio. kr., efter en intern gennemgang af selskabets regnskaber for de seneste tre år.

Nedskrivningerne var dog i nogen grad varslet. Aktien steg 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire