Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Novo Nordisk, Tryg og Mærsk

13/3 06:32

BØRSEN

MÆRSK-TOPCHEF FORSTÅR INVESTORERS SKEPSIS: SKRUER PÅ STRATEGIEN FOR AT INDFRI AMBITIONER

Retningen er rigtig, men A.P møller-Mærsks topchef, Vincent Clerc, er efter et skuffende år parat til at justere på, hvordan Mærsk når i mål. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK FONDEN TIDOBLER AFKAST – FORMUE KRYDSER EN BILLION

Evnen til at tjene penge på investeringsporteføljen er vendt tilbage til Novo Holdings, der i 2023 opnåede et afkast på 31 mia. kr. mod 3 mia. kr. i 2022. Det er primært Novo Nordisk, der løfter niveauet i Fonden, der nu har en formue på over 1000 mia. kr. (Side 2)

INFLATION LANDER HØJERE END VENTET I USA

Markedets håb om hurtige rentesænkninger fra centralbanken er slukket, vurderer økonomer. (Side 8)

MOBILEPAY HAR TO AFGØRENDE AMBITIONER MED NY APP

Efter mere end et års intensivt arbejde får dansk-norske Vipps Mobilepay fælles it-platform. (Side 12)

LEGOS SALG PASSERER 65 MIA. KR. I PRESSET MARKED

Efter gyldne år dykker væksten kraftigt hos Lego. Men koncernen tager alligevel markedsandele i et marked, som er i tilbagegang. (Side 16)

NATIONALBANKEN FÅR HÆDER FOR AT STYRE VALUTARESERVE

Fagmediet Central Banking har for anden gang på ti år giver Nationalbanken en pris for at være bedst i verden til at nytænke styringen af bankens beholdning af fremmed valuta på. Valutareserven er centralbankens klart største aktiv. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

GULDRUS VARSLER INVESTORERS SKEPSIS OVER FOR ENORME AKTIESTIGNINGER

Aktiemarkederne har en fest med massive kursstigninger. Men samtidig søger flere investorer lige nu over i guld og obligationer, der normalt er et tegn på, at der kan være udsigt til en hårdere økonomisk landing end ventet. (Forside, side 4-5)

LEGO TROR PÅ NY OPTUR FOR FYSISK LEGETØJ

Salget i LEGO gik ikke som forventet i 2023. Administrerende direktør Niels Bjørn Christiansen afviser, at det er udtryk for en faldende interesse for de fysiske legetøjsklodser. (Side 6)

GIGANTAFKAST FRA NOVO-EJERS PENGETANK SKAL LØFTE NYE SELSKABER

Novo Nordisks hovedaktionær – Novo Holdings – har brugt de seneste par år på at gøre organisationen klar til den helt store ekspansion. I 2030 forventer selskabet at investere op mod 50 mia. kr. om året i især etablerede virksomheder. (Side 8)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TRYG-TOPCHEF ØNSKER NATIONAL KLIMAFOND

Forsikringsselskaber og kommuner magter ikke på egen hånd at sikre landets husstande mod fremtidens oversvømmelser, lyder det fra Trygs topchef, Johan Kirstein Brammer. (Forside, side 6-7)

NOVO HOLDINGS I COMEBACK MED SOLIDT AFKAST

Efter et turbulent 2022 har Novo Holdings vendt skuden med et overskud på 31 mia. kr. i 2023 drevet af en diversificeret portefølje og vækst i Novo Nordisk. (Side 8)

NOVO NORDISK SÆTTER TURBO PÅ FEDMEHÅB

Novo Nordisk forventer, at en accelereret udviklingsproces kan sende selskabets kommende fedmehåb på markedet allerede inden 2030. (Side 8)

KINA TRÆKKER LEGO-VÆKST NED

Lego hiver en vækst på 2 pct. ud af et 2023, der var præget af modvind fra markedet. Det er især de kinesiske forbrugere, der har valgt at skære ned på legetøj til børnene. (Side 10-11)

HÅBET OM SNARLIGE RENTENEDSÆTTELSER VAKLER EFTER INFLATIONSTAL FRA USA

Nye tal viser, at inflationen i USA lød på 3,2 pct. i februar målt på årsbasis, hvilket var mere end ventet – og det er nedslående nyt for investorerne. (Side 15)

KINAS NATIONALE KONGRES ER SLUT, MEN ANALYTIKERNE ER USIKRE PÅ VEJEN FREM

Den nationale kongres i Beijing er overstået. Analytikerne måtte se langt efter konkrete løsningsforslag på Kinas mange økonomiske problemer. (Sidse 14-15)

.\\˙ MarketWire