Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Skuffende industriproduktion uden renteeffekt

13/3 12:05

Formiddagens skuffende europæiske tal for industriproduktionen har ikke ændret det store på det danske obligationsmarked onsdag ved middagstid, hvor renterne fortsat ligger lidt under tirsdagens lukkeniveau.

Industriproduktionen i euroområdet faldt i februar med 3,2 pct. på månedsbasis, hvilket var svagere end det ventede fald ifølge Bloomberg News på 1,8 pct.

I forhold til februar sidste år kan faldet opgøres til 6,7 pct., mens økonomerne her havde ventet et fald på 3,0 pct.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation ved 12-tiden i 2,37 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end tirsdag. Tirsdag steg renten på papiret med 3 basispoint.

Dagen byder ikke på amerikanske nøgletal af betydning. Til gengæld kan markedsdeltagerne torsdag se frem til tal for udviklingen i det amerikanske detailsalg.

Der kommer torsdag også amerikanske tal for udviklingen i producentpriserne, der kan få betydning for forbrugerprisudviklingen med nogle måneders forskydning.

Tirsdag viste forbrugerprisindekset fra USA en uventet stigning i kerneinflationen i februar til 3,2 pct. fra 3,1 pct., men kiggede man længere ned i tallene viste det såkaldte supercore-tal, der regner servicepriserne uden huslejepriserne, en opbremsning på månedlig basis til 0,47 pct. fra 0,87 pct. i januar.

.\\˙ MarketWire