Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Rekord i stort europæisk aktieindeks mens danske eliteaktier falder

13/3 14:00

Mens der onsdag er fald på det danske aktiemarked, er det brede europæiske Stoxx 600-indeks i rekordniveau efter et plus på 0,1 pct.

Tirsdag endte indekset også i rekord trods højere amerikanske inflationstal end ventet - og onsdag understøttes markedet af opløftende regnskaber fra selskaber som Zalando, E.On og Inditex.

Den tyske onlinehandelskæmpe Zalando kom indtjeningsmæssigt bedre end ventet ud af 2023, og prognosen for det nye regnskabsår er også til den positive side i forhold til analytikernes forventninger.

Det belønnes med en markant kursstigning på 13,6 pct.

Det tyske energiselskab E.On stiger desuden 6 pct. efter sit årsregnskab og nyheden om, at det hæver sine forventninger til investeringerne de næste fire år med cirka 30 pct. til 42 mia. euro.

Det svarer til investeringer for 313 mia. kr. med et fokus på energinetværk og energiinfrastrukturløsninger.

Zara-ejer Inditex er også godt præsterende på børsen i Madrid onsdag med et plus på næsten 6 pct. efter et regnskab for fjerde kvartal, der også inkluderede meldinger om en god salgsudvikling i først halvdel af forårssæsonen.

Rivalen H&M stiger desuden 1,8 pct. på børsen i Stockholm.

.\\˙ MarketWire