Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Danske eliteaktier anført af Ørsted, Mærsk underpræsterede i Europa

13/3 17:07

Det danske aktiemarked kunne onsdag ikke holde trit med de øvrige børser i Europa og faldt med 0,4 pct. målt på C25-indekset.

Modsat lå det brede europæiske Stoxx 600-indeks ved dansk børslukketid med et plus på 0,2 pct. til at sætte rekord for anden dag i træk.

- Det er en stille dag uden store begivenheder i kalenderen, men der er plusser i Europa, mens vi herhjemme ligger i minus efter fald i aktier som Mærsk og Demant. Ser vi bagud, fik vi tirsdag nogle inflationstal fra USA, som var lidt til den høje side.

- Men markedet tog egentlig pænt imod dem alligevel, da den højere inflation var drevet af nogle ting, som markedet ikke følte var så alarmerende, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

GOD DAG FOR FINANSAKTIER I EUROPA

Inflationstallene fra USA har understøttet renterne de seneste dage, og måske af den årsag klarede bankaktierne sig onsdag atter godt i Europa - og herhjemme.

- Med baggrund i inflationsudviklingen er forventningerne til rentenedsættelser hos centralbankerne skubbet en del ud - nu snakker vi nærmere sommeren, før der sker noget, siger Martin Munk om renteudviklingen og den positive stemning om finansaktierne.

Herhjemme steg Danske Bank 2,0 pct. til 207,90 kr., hvilket er det højeste niveau for aktien siden 2018. Nordea endte 0,9 pct. højere i 85,42 kr., og Jyske Bank blev løftet 1,8 pct. til 568,80 kr.

I den dårlige ende af C25 lå Mærsks B-aktie med et fald på 1,7 pct. til 9558 kr. efter et plus i aktien tirsdag på 2,2 pct. Siden starten af februar, da Mærsk skuffede med prognosen for 2024, er aktien faldet fra lige under 13.000 kr.

- Aktiens pris i forhold til egenkapitalen ligger på et historisk lavt niveau, så hvis man som value-investor kan kigge igennem på den usikkerhed, der hersker lige nu, så ligner det et fint køb.

- Men momentum og stemningen er ikke med aktien lige nu, og 2024 ser rigtig svær ud for Mærsk, og det gør, at mange står på sidelinjen lige nu, siger Martin Munk.

NOVO FÅR ENDNU ET KURSMÅL OVER 1000

Jyske Bank meldte sig onsdag i koret af analytikere, der ser meget positivt Novo Nordisk-aktien. Anbefalingen er løftet til "køb" fra "hold", og kursmålet har fået et markant løft til 1050 kr. fra 805 kr.

- Kapitalmarkedsdagen bød på positivt nyt stort set hele vejen rundt, positive pipeline-nyheder fra Amycretin, positiv ordlyd omkring produktionskapaciteten og udsigt til højere indtjeningsmarginer, skriver Jyske Banks senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen blandt andet i analysen.

Finanshuset Oddo er derimod ikke så positiv stemt for medicinalaktien og har sænket anbefalingen til "neutral" fra "outperform".

Novo-aktien faldt 1,0 pct. til 905,50 kr.

Demant faldt desuden 1,8 pct. til 350 kr. efter selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag. Efter den begivenhed har DNB løftet kursmålet for aktien til 400 kr. fra 375 kr., mens ABG har sænket anbefalingen af Demant-aktien til "hold" fra "køb" med et uændret kursmål på 380 kr.

ØRSTED SÆLGER LANDVINDMØLLEPARKER

Ørsted har aftalt at sælge andele i fire amerikanske landvindmølleparker med en samlet kapacitet på 957 MW for 300 mio. dollar til investeringsselskabet Stonepeak. Derudover har Ørsted tidligere rejst cirka 700 mio. dollar i skatterabatter til denne portefølje, hvilket bringer det samlede provenu op på cirka 1 mia. dollar.

Ørsted-aktien endte i bunden af C25 med et fald på 2,8 pct. til 346,70 kr.

Blandt sidepapirerne dykkede Chemometec desuden 17 pct. til 436,80 kr. efter en udskiftning på topchefposten med øjeblikkelig virkning.

Driftschef Martin Helbo Behrens er forfremmet til stillingen som administrerende direktør, mens Rasmus Kofoed, som tiltrådte som topchef 1. august sidste år, nu er fortid i firmaet.

.\\˙ MarketWire