Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dommer i Georgia forkaster flere tiltalepunkter i Trump-sag

13/3 17:32

En række tiltalepunkter er blevet droppet i Georgia-sagen mod ekspræsident Donald Trump og flere andre anklagede.

Det skriver nyhedsbureauet AFP onsdag.

I sagen blev Trump og 18 andre i august i delstaten Georgia tiltalt for forsøg på manipulation af resultatet af præsidentvalget i 2020.

Seks af punkterne er afvist af dommer Scott McAfee, der dog understreger, at det ikke "betyder, at hele tiltalen er forkastet".

Den oprindelige tiltale havde i alt 41 punkter.

De tiltalepunkter, som er blevet droppet, handler om, at Trump og andre tiltalte skulle have bedt embedsmænd om at bryde loven. Det skriver avisen New York Times.

McAfee har forkastet seks tiltalepunkter i sagen, da de ikke er detaljerede nok, lyder det i en afgørelse.

For eksempel lød en af tiltalerne mod Trump, at han "ulovligt opfordrede, anmodede og bad" Georgias indenrigsminister, Brad Raffensperger, om at forbryde sig mod sin ed til embedet ved ikke at godkende valgresultatet.

Trump og hans tidligere advokat Rudy Giuliani er de to personer, der står over for flest tiltalepunkter - nemlig 13 hver. Nu står de over for ti, skriver den amerikanske avis.

I Georgia-sagen er Trump og de andre overordnet set tiltalt for såkaldt "racketeering", hvilket løst kan oversættes til "forbryderisk virksomhed".

Det er ifølge New York Times en anklage, der kan anvendes, hvis en række forskellige lovovertrædelser, der umiddelbart kan virke uafhængige af hinanden, er sket med et fælles mål.

Målet var i dette tilfælde at ændre valgresultatet i Georgia, lyder det i tiltalen.

Trump er den formodede republikanske kandidat ved præsidentvalget i november.

Han er også viklet ind i en række andre retssager. Det gælder blandt andet en føderal sag, som ligeledes handler om forsøg på at omgøre resultatet af præsidentvalget.

/ritzau/