Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Energiaktier og pæne regnskaber trak markedet i rekord

13/3 17:51

Det europæiske aktiemarked endte onsdag rekordhøjt for anden dag i træk målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Efter stigninger i otte af de 11 undersektorer endte indekset 0,2 pct. højere i 507,33.

Energisektoren trak mest op med et plus på 1,4 pct. efter pæne stigninger i oliepriserne over dagen.

Pæne regnskabspræsentationer gjorde også en forskel, og i den kategori var der pæne plusser til selskaber som Zalando, E.On og Inditex.

Onlinehandelskæmpen Zalando kom indtjeningsmæssigt bedre end ventet ud af 2023, og prognosen for det nye regnskabsår er også til den positive side i forhold til analytikernes forventninger.

Det blev belønnet med en markant kursstigning på 19,2 pct.

Det tyske energiselskab E.On steg desuden 6,6 pct. efter sit årsregnskab og nyheden om, at det hæver sine forventninger til investeringerne de næste fire år med cirka 30 pct. til 42 mia. euro.

Zara-ejer Inditex præsterende også godt på børsen i Madrid onsdag med et plus på godt 8 pct. efter et regnskab for fjerde kvartal, der også inkluderede meldinger om en god salgsudvikling i først halvdel af forårssæsonen.

Rivalen H&M steg desuden 1,8 pct. på børsen i Stockholm.

Franske Vallourec , der tjener sine penge på forskellige stålprodukter og særligt rørledninger, var også i hopla på børsen i Paris, efter at stålkæmpen Arcelormittal har købt en stor aktiepost i selskabet.

Acelormittal har købt omtrent 28 pct. af aktierne i Vallourec af kapitalfonden Apollo, og det kan investorerne godt lide. Vallourec -aktien steg således med 6,8 pct.

.\\˙ MarketWire