Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, Mærsk og KBHL

14/3 06:32

BØRSEN

ØRSTEDS KRISEPLAN KRÆVER FRASALG FOR OVER 100 MIA. KR.

Hvis Ørsted skal nå i mål med sin nye kriseplan, skal selskabet indkassere et massivt milliardbeløb på at sælge ud af de vindmølle- og solcelleparker, som energikæmpen opfører globalt. Men høje renter lige nu gør markedet en del sværere. (Forside, side 14-15)

MÆRSK I FORTROLIGT PARLØB MED STORBANKER OM NOTERING AF SVITZER

Ifølge Børsens oplysninger samarbejder Mærsk med både en nordisk og en international storbank i bestræbelse på at udskille slæbebådsvirksomheden Svitzer. (Side 10)

DIREKTØREXIT I CHEMOMETEC CHOKERER - AKTIEN STYRTDYKKER

Et uventet direktørexit udløste onsdag massivt aktiedyk hos Chemometec, der producerer udstyr til celleanalyse. Selskabets topchef Rasmus Kofoed stopper med øjeblikkelig virkning efter under et år på posten. Aktien dykkede over 17 pct. (Side 12)

IT-FIRMAET COLUMBUS HAR FÅET STYR PÅ SIN OMSÆTNING

Det børsnoterede it-selskab Columbus er godt på vej ud af sin omsætningsmæssige hængekøje og lægger med et nyt regnskab pænt til både top og bund. (Side 15)

GEOPOLITISK URO STÅR I VEJEN FOR REKORD I KBHL

Lange ruter er afgørende for strategien i Københavns Lufthavne, men der er fortsat lang vej til tiden før pandemien. SAS spiller vigtig rolle, vurderer administrerende direktør Christian Poulsen. (Side 16)

2024 BLIVER ET TURNAROUND-ÅR FOR GENMAB

Genmab har nu eksisteret i 25 år, og efter et par turbulente år for biotekselskabet tror topchef Jan van de Winkel på en turnaround i år. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

ECCO TALER IKKE OM ØKONOMIEN I DEN RUSSISKE VIRKSOMHED

Onsdag fremlagde den store danske skoproducent årsregnskab, hvor der blandt andet tales om menneskerettigheder og samfundsansvar. Men udover, at hensynet til både selskabets lokale medarbejdere og ansatte i andre lande nævnes, er der ikke meget at uddrage om den kontroversielle russiske del af forretningen. (Forside, side 4-5)

STENRIG NORSK FOND SÆTTER REKORD

Milliarderne fortsætter bogstaveligt talt med at tikke ind hos den norske oliefond. Onsdag passerede fondens formue 17.000 mia. norske kr., svarende til 11.000 mia. kr. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DET LYSNER FOR JAPANSK ØKONOMI

Japan undgik akkurat en recession. Spørgsmålet er nu, om nationalbanken tager et opgør med landets ultraløse pengepolitik. De fleste af bankens kriterier for en ny pengepolitik er efterhånden på plads. (Forside, side 10)

ØRSTED FRASÆLGER UKENDT MÆNGDE VIND FOR MILLIARDBELØB

I forbindelse med seneste årsregnskab gjorde Ørsted det klart, at man vil skrue op for sine frasalg. Det sker nu med et amerikansk milliardsalg. (Side 2)

KRITIK MÅ IKKE RAMME ECCOS MEDARBEJDERE

Ecco bryder to års tavshed om kritik af Ruslandsforretningen for at gå i rette med et angreb fra Venstres Jan E. Jørgensen. Han fortryder brugen af ordet værnemageri - men ikke kritikken af Ecco. (Side 6)

.\\˙ MarketWire