Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Nøgletal fra USA trak renten op

14/3 17:08

Efter en formiddag med begrænsede bevægelser mens handlerne afventede amerikanske nøgletal, kom der først på eftermiddag mere liv i renterne som reaktion på de friske data.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg efter tallene til lukkeniveauet i 2,47 pct., som var 6 basispoint højere end ved børslukketid onsdag eftermiddag og 5 basispoint højere end før offentliggørelsen af de amerikanske tal.

De viste en stigning i producentpriserne i februar på 0,6 pct. på månedsbasis, mens der blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var ventet en stigning på 0,3 pct. Og stigningen på årsbasis og prisstigningerne reguleret for udviklingen i priserne på energi og fødevarer var også højere end ventet.

Omvendt var stigningen i detailsalget på 0,6 pct. på månedsbasis mindre end de ventede 0,8 pct., og også salget eksklusive biler lå lavere end estimaterne.

Dagens tredje nøgletal, nytilmeldte ledige, viste en noget lavere tilgang end ventet på 209.000 nye ledige i sidste uge mod estimerede 218.00 nye ledige. Og tallet for ugen før blev tilmed nedrevideret til 210.000 fra 217.000 i den første opgørelse.

Såvel detailsalget som antallet af nye ledige ses som indikator for styrken i den amerikanske økonomi, og en negativ overraskelse kan presse renten ned. En større stigning i producentpriserne har modsat effekt.

Facit for torsdagens danske renteudvikling viser, at markedet - efter lidt overvejelser - lagde mest vægt på indikationen af en fortsat stærk amerikanske økonomi trods en høj rente.

.\\˙ MarketWire