Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Rekordhumør slukket af amerikanske nøgletal

14/3 18:01

Amerikanske nøgletal spændte torsdag eftermiddag ben for en tredje plusdag for de europæiske aktier og endnu en rekordlukning for Stoxx 600-indekset.

I stedet blev det til et fald på 0,2 pct. til 506,40 for de brede fælleseuropæiske aktieindeks, og onsdagens rekord i 507,33 står fortsat ved magt.

Også for de toneangivende indeks på de store europæiske markeder blev der tale om en mindre dukkert med minusser op til 0,7 pct. som gjaldt for det spanske IBEX 35, og med et plus på 0,3 pct. for det franske CAC 40-indeks som den grønne undtagelse. Før de amerikanske tal var det franske indeks steget 0,9 pct.

Tallene viste større end ventede producentprisstigninger i februar og færre nye ledige end ventet i sidste uge, men også en mere afdæmpet udvikling i detailhandlen end ventet. Efter lidt betænkningstid reagerede markedet med rentestigninger, som trak aktierne baglæns.

TYSKERE I TOP - ØL I BUND

I toppen af det europæiske aktiemarked steg den tyske el- og energiproducent Encavis 25,2 pct., efter at Elbe Bidco har lanceret et overtagelsestilbud.

Mere moderat steg den tyske våbenproducent Rheinmetall med 5,3 pct. efter forventninger om rekordsalg og øget lønsomhed i takt med at krigen i Ukraine driver forsvarsudgifterne i Nato op.

Blandt dagens franske vindere sås bilproducenten Renault med et plus på 1,4 pct. uden selskabsspecifikt nyt, mens togproducenten Alstom steg 1,3 pct. Selskabet har lanceret planer om at drive egne passagertog i Storbritannien.

I bunden af Stoxx-indekset tabte også tyske Lanxess 6,5 pct., efter at producenten af specialkemikalier har præsenterer svage forventninger til 2024.

Og den volatile spanske plasmaleverandør Grifols tabte 9,3 pct. efter at kreditvurderingsinstituttet S&P Global nedgraderede selskabets kreditvurdering og påpegede risici ved refinansiering.

Verdens største bryggeri, AB Inbev, faldt 4,9 pct. på børsen i Bruxelles, efter at storaktionæren Altria har solgt en stor aktiepost til en værdi af 2,15 mia. dollar med rabat.

.\\˙ MarketWire