Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Statisk start i sigte fredag

15/3 06:57

Der er ikke udsigt til umiddelbare ændringer i de danske obligationsrenter fredag morgen.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med stort set uændrede renter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

De amerikanske statspapirrenter røg torsdag markant i vejret, da nye inflationære signaler i form af høje producentpriser ramte markedet.

Det sendte renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation op med 10 basispoint til 4,29 pct.

Fredag morgen er den tiårige T-bond rente 4,28 pct. på markedet i Tokyo, og det er stort set samme niveau, som da det danske marked lukkede torsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede torsdag med en rente på 2,47 pct. efter en stigning på 6 basispoint i forhold til børslukketid onsdag.

Der er flere vigtige økonomiske nøgletal på programmet fredag.

Fra Danmarks Statistik kommer der procentpriser, mens der fra flere af de store EU-lande står forbrugerpriser på programmet.

Dagens vigtigste nøgletal er dog den amerikanske industriproduktion for februar og den amerikanske forbrugertillid for marts, Michigan-tillidsindekset.

- Skulle industriproduktionen og forbrugertilliden falde en del, kan det presse renterne ned i dag, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ud over de to vigtige data kommer der desuden Empire Manufacturing og importpriser fra USA.

.\\˙ MarketWire