Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Rentepilen peger op oven på franske inflationstal

15/3 09:04

Renterne fortsætter op, dog i behersket tempo, fredag morgen, oven på torsdagens store rentestigninger i USA i kølvandet af den seneste opgørelse for udviklingen i producentpriserne.

Investorerne har fredag morgen fået endnu en skuffende inflationsrapport at forholde sig til. Den er kommet fra Frankrig, hvor inflationen i forbrugerpriserne er blevet oprevideret til 3 pct. på årsbasis i februar. Det er stadig en anelse lavere end inflationen i januar på 3,1 pct., men en skuffelse for økonomer, der havde ventet, en måling på 2,9 pct., ligesom i den første opgørelse.

Der kommer senere torsdag endelige tal for udviklingen i de italienske forbrugerpriser. Først mandag offentliggøres endelige inflationstal for eurozonen, der ventes at vise, at forbrugerpriserne steg med 2,6 pct., ligesom i den første opgørelse.

Jo flere skuffelser fra de enkelte eurolande, jo større usikkerhed vil der dog være om det estimat.

Herhjemme er renten på den toneangivende tiårige statsobligation åbnet 2 basispoint højere i 2,49 pct. efter en stigning på 6 basispoint torsdag.

I USA steg den torsdag med 10 basispoint til 4,29 pct., men er siden faldet til 4,28 pct. fredag morgen, hvilket også var niveauet ved dansk børslukketid torsdag.

Der kommer senere i eftermiddag nyt om den amerikanske industriproduktion for februar og den University of Michigans forbrugertillidsindeks for marts.

- Skulle industriproduktionen og forbrugertilliden falde en del, kan det presse renterne ned i dag, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ud over de to vigtige data kommer der desuden Empire Manufacturing og importpriser fra USA.

.\\˙ MarketWire