Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Udbyttefest i Mærsk trækker C25 i klart minus fra åbningen

15/3 09:27

Kursfaldene har tydeligt tag i det danske aktiemarked fredag, hvor korrektion for udbytter i blandt andet A.P. Møller-Mærsk trækker det danske eliteindeks, C25, i minus.

Samlet set er der dog blot tale om en halvmat stemning, når der korrigeres for udbytterne i Mærsk, Pandora og DSV.

I alt 20 af C25-medlemmer ligger lavere efter ti minutters handel, hvor C25-indekset er faldet 0,6 pct. til 1942,10.

PILEN PEGER NED FOR ASIATISKE REDERIER

Mærsk havde på forhånd udsigt til en negativ åbning, da aktien ikke længere handles inklusive retten til et udbytte 515 kr. per aktie for 2023.

B-aktien falder dog kun 428 kr., eller 4,6 pct. til 8940 kr., så samlet set er der tale om en lille gevinst.

Det på trods af, at Mærsks asiatiske konkurrenter fredag er ramt af kursfald. Især taiwanesiske Evergreen Marine har fået klø og er lukket over 9 pct. lavere oven på sit regnskab for fjerde kvartal.

Ifølge Bloomberg News skuffer Evergreen Marines bruttomargin og bundlinje sammenlignet med analytikerforventningerne.

Oven i er de ugentlige ratetal fra Kina negative. De viser, at raterne ud af Shanghai til en række destinationer rundt om i verden er faldet 6 pct.

MINDRE UDBYTTER FRA PANDORA OG DSV

Mens Mærsks udbytte på 515 kr. svarer til hele 5,5 pct. af Mærsks lukkekurs torsdag, er Pandoras og DSV's udbyttebetalinger relativt noget mindre.

Pandora, der satte rekord torsdag efter en stigning på 1,4 pct. til 1179,50 kr., udbetaler 18 kr. i udbytte, svarende til 1,5 pct. af torsdagens lukkekurs.

Smykkeaktien falder dog lidt mere med 2,3 pct. til 1152 kr., så samlet set er der tale om et mindre tab for aktionærerne, der dog også kunne glæde sig over en lukkerekord så sent som i går, torsdag.

Pandora har i øvrigt fået løftet sit kursmål til 900 kr. fra 820 kr. hos canadiske RBC, der gentager den negative anbefaling "underperform".

I DSV fragår et udbytte på 7 kr. per aktie, svarende til knap 0,7 pct. af torsdagens lukkekurs på 1064,50 kr. DSV åbner dog blot 0,4 pct. lavere i 1060 kr.

AMERIKANSK RIVAL INDEN FOR FEDTLEVER

Novo Nordisk og Zealand Pharma kan konstatere, at amerikanske Madrigal Pharmaceuticals som det første selskab har fået godkendt et middel til behandling af fedtlever til markedsføring i USA.

Madrigal er steget 24 pct. i eftermarkedet i USA.

Herhjemme har både Novo og Zealand lægemiddelkandidater under udvikling til behandling af fedtlever. Novo falder 0,8 pct. til 917,60 kr. fra torsdagens lukkerekord på 924,50 kr. Zealand stiger derimod 0,3 pct. til 701 kr.

Lundbeck, der har sendt et migrænemiddel i fase 2b, stiger 0,1 pct. til 32,78 kr.

Green Hydrogen Systems falder fra morgenstunden med 2,5 pct. efter at have præsenteret årsregnskab. Det viser et underskud på over 400 mio. kr. efter skat sidste år. Forventningerne til 2024 fastholdes.

Der kommer senere fredag også regnskaber fra Tivoli og Parken.

.\\˙ MarketWire