Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Udsigt til svag positiv handelsstart - men Adobe står til kurstæsk

15/3 13:29

Der udsigt til svagt stigende amerikanske aktier, når handelen åbner på ugens sidste handelsdag. Futures for de tre ledende amerikanske indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, ligger omkring halvanden time før åbningen op til godt 0,1 pct. højere.

S&P 500-indekset faldt torsdag 0,3 pct., Nasdaq-indekset bakkede i samme takt, og Dow Jones-indekset satte sig 0,4 pct.

Endnu et inflationært signal fra den amerikanske økonomi var torsdag med til at lægge en dæmper på Wall Street.

De amerikanske producentpriser steg mere end ventet i februar og lagde dermed yderligere til den tendens, der også blev understreget med de officielle inflationstal tirsdag. Og det vejede tilsyneladende tungere end en svagere end ventet udvikling i detailsalget i samme måned, der ellers kunne indikere, at den høje styringsrente hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ved at få effekt og sende økonomien ned i gear.

ADOBE BANKES NED

Aktien i softwareselskabet Adobe bliver banket i bund i formarkedet fredag, efter at selskabet leverede et ellers godkendt regnskab for første kvartal 2023/24, hvor prognosen dog skabte bekymring. Regnskabet landede efter amerikanske lukketid torsdag.

Omsætningsprognosen var lidt under konsensus i markedet. Det skabte nervøsitet om, hvorvidt den tiltagende konkurrence fra startup-selskaber inden for kunstig intelligens vil tage en bid af Adobes marked.

Aktien falder i formarkedet knap 11 pct. til 509,71 dollar.

Selskabet sigter i andet kvartal efter et salg på 5,25-5,30 mia. dollar, mens konsensus blandt analytikerne på forhånd var 5,31 mia. dollar.

Forventningerne til den justerede indtjening per aktie er 4,35-4,40 dollar mod konsensus om 4,38 dollar blandt analytikerne.

MICROSOFT I REKORD

Microsoft tog sig torsdag endnu en rekordnotering, da aktien steg med 2,4 pct. til 425,22 dollar. Det sendte markedsværdien op til lige knap 3160 mia. dollar.

Rekordridtet ser ud til at kunne fortsætte fredag. Aktien handels 0,6 pct. højere i formarkedet til 427,76 dollar.

Stigningen og den seneste rekord kommer i kølvandet på et sikkerhedsevent hos Microsoft, hvor der blev stillet skarpt på brugen af generativ kunstig intelligens i markedet for sikkerhedssoftware. Det overbeviste storbanken JPMorgan, der ser meget positivt på Microsofts muligheder på området. Banken har den positive anbefaling "overvægt" og et kursmål på 440 dollar.

BIOTEKSELSKABER TIL VEJRS EFTER FDA-OK

Det amerikanske biotekselskab Madrigal Pharmaceuticals fik torsdag de amerikanske sundhedsmyndigheders velsignelse til markedsføring af Rezdiffra til behandling af patienter med ikke-alkoholisk fedtlever (NASH) og leverfibrose. Det sygdomsområde, som de danske selskaber Novo Nordisk og Zealand Pharma også begge arbejder med udviklingen af midler til.

Madrigal Pharmaceuticals stiger med 25,6 pct. til 306 dollar i fredagens amerikanske formarked.

Biotekselskabet Geron stiger 80 pct. til 3,13 dollar efter at have fået vendt tommelfingeren op de amerikanske sundhedsmyndigheder for selskabets bløderprodukt.

FISKER STIGER

Elbilproducenten Fisker stiger 21,2 pct. i formarkedet til 0,2054 dollar efter at være faldet mere end 50 pct. torsdag. Siden nytår er aktien faldet mere end 90 pct.

Selskabet oplyste fredag, at det er fokuseret på at skaffe kapital til at køre selskabet videre. Det sker som kommentar til de seneste dages rygter om at selskabet skulle forberede sig på at gå konkurs.

KRYPTO-KNYTTEDE AKTIER FALDER

Bitcoin fortsætter med at falde fra onsdagens rekord, og det smitter i fredagens formarked på aktier relateret til kryptovalutaer. Torsdag faldt bitcoin 3,4 pct, mens den fredag eftermiddag ligger 4,5 pct. lavere i 67.480 dollar.

Aktier som Coinbase, Microstrategy Marathon Digital og Riot Platforms falder op til over 5 pct. i formarkedet.

FLERE BEVÆGLESER I MINDRE AKTIER

Softwareselskabet Cardlytics stiger knap 50 pct. i formarkedet til 12,22 dollar efter at have leveret bedre end ventet.

Det cloudbaserede softwareselskab Smartsheet falder 11 pct. efter at have skuffet markedet med forventninger, der var lavere end ventet.

.\\˙ MarketWire