Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Adobe røg til tælling - enormt optionsudløb skabte volatilitet og fald

18/3 06:32

Softwareselskabet Adobe fik ørerne i maskinen på børsen i New York i fredagens handel, hvor stemningen også igen var til den svage side oven på torsdagens højere end ventede tal for producentpriserne.

Mandag morgen ser udviklingen lidt mere positiv ud. De amerikanske futures indikerer en positiv åbning med stigninger i de tre ledende amerikanske indeks på 0,1-0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Med til at skabe en usikker afslutning på sidste uge var et enormt optionsudløb fredag, der var dagen for fænomenet "Triple Witching", hvor aktie- og indeksoptioner udløber samtidig med indeksfuture-optioner. Det sker blot én gang i kvartalet.

Udløbet skabte ekstra stor aktivitet og også volatilitet, fordi handlerne samtidig havde travlt med at positionere sig igen.

I alt udløb optioner for over 5000 mia. dollar fredag, skriver Bloomberg News.

- Det er en dag, hvor retningen i markedet er meget, meget svær at forudse, siger Matt Maley, der er aktiestrateg hos Miller Tabak, til Bloomberg News.

- Det er vigtigt, at investorerne ikke bruger dagen til at forsøge at finde ud af, hvad der foregår i markedet i næste uge og frem, fortsætter han.

S&P 500-indekset faldt med 0,7 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks satte sig 1,0 pct. Dow Jones-indekset faldt samtidig med 0,5 pct.

Dermed tog det brede marked også samlet set et lille fald over ugen.

Faldet blev dog kun på godt 0,1 pct. for S&P 500-indekset trods fald på fire ud af fem handelsdage. Et stort plus tirsdag holdt den samlede udvikling oppe.

INVESTORER FRYGTER AI-KONKURRENCE TIL ADOBE

Blandt enkeltaktierne blev Adobe banket i bund, efter at selskabet sent torsdag afleverede et ellers godkendt regnskab for første kvartal 2023/24, hvor prognosen dog skabte bekymring.

Omsætningsprognosen var lidt under konsensus i markedet, og det har skabt nervøsitet om, hvorvidt den tiltagende konkurrence fra startup-selskaber inden for kunstig intelligens vil tage en bid af Adobes marked.

Selskabet sigter i andet kvartal efter et salg på 5,25-5,30 mia. dollar, mens konsensus blandt analytikerne på forhånd var 5,31 mia. dollar.

Aktien faldt fredag med 13,7 pct. til 492,46 dollar.

BIOTEKSELSKABER TOG RAKETTEN EFTER FDA-GODKENDELSER

Blandt vinderne var to mindre biotekselskaber, som begge blev gavnet af en positiv tilbagemelding fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), vedrørende markedsføringsgodkendelser.

Madrigal Pharmaceuticals blev løftet med 11 pct. til 270,37 dollar, efter at selskabet efter markedslukningen torsdag fik godkendt Rezdiffra til behandling af patienter med ikke-alkoholisk fedtlever (NASH) og leverfibrose.

NASH er et sygdomsområde, hvor de danske selskaber Novo Nordisk og Zealand Pharma også arbejder på behandlingsalternativer.

Geron steg desuden med 92 pct. til 3,36 dollar efter at have fået vendt tommelfingeren op til et produkt mod blødersygdom.

Også softwareselskabet Cardlytics var i fremragende form, efter at det afleverede stærke resultater for fjerde kvartal før markedets åbning.

Børshuset Craig-Hallum har efterfølgende løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold" og kursmålet til 18 dollar fra 10 dollar, skriver Bloomberg News.

Aktien steg med 77,2 pct. til 14,50 dollar.

.\\˙ MarketWire