Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Pandora, Novo Nordisk og Gubra

18/3 06:32

BØRSEN

NYKREDIT GØR NYT FORSØG PÅ AT REDDE OMDISKUTERET AFTALE

Nykredit har et løsningsforslag til en omblæst aftale i høring hos en mindre kreds af banker. Aftalen udelukker i dag 41 banker fra at sælge realkreditlån fra andre end Totalkredit. Med løsningsforslaget kan Nykredit imødegå, at aftalen i sin helhed skrottes af myndighederne. (Forside, side 4)

CIP TJENER 376 MIO. KR. I HÅRDT MARKED

Den grønne kapitalforvalter Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der investerer i vedvarende energi, kom hæderligt ud af 2023. Mens Ørsted tabte mere end 20 mia. kr., leverede CIP et rekordoverskud på 376 mio. kr. efter skat i 2023. (Side 2)

IT-KÆMPE VIL SÆLGE DATACENTRE I MILLIARDHANDEL

EQT-ejede Globalconnect er i hemmelighed i gang med at sælge sine datacentre, der vurderes at have en værdi på 4-6 mia. kr. (Side 8)

AP PENSION SLÅR REKORD EFTER MØGÅR

Det går fra den ene ekstrem til den anden for pensionsselskabet AP Pension. Toplinjen når nye højder, og der er nu flere kunder end nogensinde før. (Side 9)

PANDORA FÅR HJÆLP AF SUPERSTJERNE

Superstjernen Kim Kardashian delte et billede af en Pandora-halskæde på Instagram. Med et trylleslag blev smykkekoncernen eksponeret over for 364 mio. mennesker. Pandora har hævet investeringerne i marketing med 80 pct. (Side 10-11)

EUROPAS VIRKSOMHEDER SKAL VÆRE MEGET STØRRE FOR AT HAMLE OP MED USA

Europas BNP er 27 pct. lavere end USA’s per indbygger og langt foran Europa i økonomisk styrke. Ifølge Rambøll er der blandt mange af Europas beslutningstagere en fundamentalt manglende forståelse for, hvor verdens vigtigste kraftcentre er. (Side 14-15)


BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK FONDEN VIL SENDE FLERE PENGE UD AF LANDET

Novo Nordisk Fonden uddelte sidste år 9 mia. kr. og 90 pct. af dem til danske formål. Samtidig kommer næsten alle indtægter fra udlandet, og det skal nu afspejles i flere uddelinger uden for Danmark, erklærer fondens formand, Lars Rebien Sørensen. (Forside, side 4-5)

FEDMEFEBEREN RASER I MARKEDET - EKSPERTER ADVARER MOD BOBLE

Novo Nordisks kursridt har sendt investorer på jagt efter den næste guldkalv på fedmemarkedet. Det har fået små biotekselskaber til at skyde mod børsmånen. Men aktieeksperter understreger, at guldfeberen er risikofyldt – af flere grunde. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE FIRMAER TROR PÅ AI-REVOLUTION, MEN DE FÆRRESTE ER I GANG FOR ALVOR

Det er kun én af 20 danske virksom [1] heder, der har taget de nye mulighed der med kunstig intelligens i brug i praksis, selvom næsten alle tror, det bliver helt afgørende. Det viser den første store undersøgelse af dansk erhvervslivs brug af AI. (Side 18-19)

BØRSDEBUTANT MED NYT SLANKEMIDDEL KAN BLIVE DEN NÆSTE MEDICINALSTJERNE

Med et lovende fedmepræparat i pipeline positionerer det danske biotekselskab Gubra sig som en skjult juvel i det hastigt voksende fedmemedicinmarked. (Side 20)

VÆKSTKOMET I PENSIONSBRANCHEN HAR MISTET PUSTEN

Nordea Pension og PFA Pension gav sidste år konkurrenterne baghjul, viser ny opgørelse. De seneste mange års vækstkomet, Velliv, har mistet pusten. (Side 21)

.\\˙ MarketWire