Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nykredit forsøger atter at redde guldæg der er torn i øjet på Jyske Bank

18/3 07:46

Nykredit forsøger nu igen at redde en aftale, der betyder, at 41 af landets banker kun kan sælge realkreditlån fra Nykredits Totalkredit - en aftale som Jyske Bank er stærkt imod. Det erfarer Børsen fra flere kilder med kendskab til sagen.

Forslaget er indtil videre sendt i høring hos en snæver kreds af banker.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tidligere udtrykt betænkeligheder ved aftalen, der giver de 41 banker i samarbejdet del i den bidragssats, som boligejerne betaler. Sidste år sendte Totalkredit næsten 4 mia. kr. videre til bankerne - en pengestrøm, som bankerne mister, hvis de sælger et andet realkreditinstituts boliglån.

Og Jyske Bank, der har sit eget realkreditinstitut, vil meget gerne have mulighed for at få sine boliglån på hylderne i de øvrige banker.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i mere end tre år undersøgt, om aftalen hæmmer konkurrencen.

Nykredit forsøger sig nu for anden gang med en tilsagnsløsning i sagen, som virksomheder kan bruge for at komme konkurrencemyndighedernes betænkeligheder i møde og derved undgå et påbud.

Børsen har henvendt sig både til Nykredit og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, for at få afklaret, hvorfor det var nødvendigt at lave en markedstest af en ny tilsagnsløsning, og hvorfor den er sendt til så få. Ingen af parterne ønsker at kommentere sagen.

Jyske Banks topchef, Lars Mørch, oplyser, at det har lagt en plan for både det ene og andet udfald af sagen.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/finans/nykredit-forsoger-igen-at-redde-gylden-aftale?b_source=borsen&b_medium=row_0&b_campaign=list_3

.\\˙ MarketWire