Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Novo kan trække op i positiv start - B&O presses af nedjustering

18/3 08:13

Novo Nordisk kan efter løftede kursmål komme i fokus i en ventet positiv start på handlen med danske aktier mandag morgen.

Omvendt svært ser det ud for Bang & Olufsen, der isent søndag luftede en nedjustering af forventningerne som følge af vanskelige makroøkonomiske kår.

Overordnet er stemningen bedre end i sidste uge, og futures for både de største amerikanske aktieindeks og det tyske DAX-indeks indikerer en positiv begyndelse på denne uge.

I Asien er der desuden også fremgang at spore, og særligt det japanske aktiemarked er positivt, selv om der kan være udsigt til en noget usædvanlig pengepolitisk stramning i landet, der er kendt for en ultralempelig tilgang på det område.

- Investorerne lader ikke til at være skræmt af udsigten til en eventuel rentestigning fra den japanske centralbank tirsdag morgen for første gang siden 2007, men tager det som et udtryk for, at ”hjulene spinner” i japansk økonomi, skriver Ib Fredslund Madsen, der er chefstrateg hos Jyske Bank, i en morgenkommentar.

Fredag endte C25-indekset herhjemme med et fald på 1,4 pct.

NOVO FÅR TO LØFTEDE KURSMÅL

Med til at trække ned fredag var blandt andet et fald til Novo Nordisk, der dykkede 2,2 pct. til 904 kr.

Mandag kan den udvikling vende sammen med den bedrede stemning i markedet, og samtidig kan to løftede kursmål hjælpe Novo på vej.

Tyske Berenberg har løftet sit kursmål for medicinalaktien til 900 kr. fra 850 kr. og gentaget den neutrale anbefaling "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Derudover har amerikanske Cantor Fitzgerald løftet kursmålet for den amerikanske notering af Novo Nordisk til 160 dollar fra 140 dollar.

Det svarer i runde tal til et kursmål på 1096 kr. fra førhen 959 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt".

Blandt de tunge aktier kan Mærsk se sine største rivaler inden for containertransport i Asien have en god mandag - med især de japanske af slagsen i fremdrift.

Mærsks B-aktie faldt fredag 3,3 pct. eller 312 kr. til 9056 kr., efter at rederiet udbetalte 515 kr. i udbytte.

B&O PRESSET AF SVAG ØKONOMISK UDVIKLING I EUROPA OG KINA

Bang & Olufsen (B&O) har sent søndag nedjusteret forventningerne til sit salg i hele regnskabsåret 2023/24 med henvisning til udfordrende makroøkonomiske vilkår på de væsentligste europæiske markeder og på Struer-selskabets største enkeltmarked, det kinesiske.

B&O venter derfor nu en negativ vækst i omsætningen i lokal valuta. Mere specifikt ventes et toplinjevæksten at lande på -5 til -8 pct. Tidligere var der der ventet en fremgang på 0-6 pct.des

Driftsmarginen (EBIT) før særlige poster ventes nu at blive 0-2 pct. mod tidligere ventet 0-6 pct.

I tredje kvartal 2023/24 faldt omsætningen også, mens driftsmarginen dog blev væsentligt forbedret sammenlignet med den tilsvarende periode året før.

Aktien endte fredag 0,5 pct. højere i 9,58 kr

.\\˙ MarketWire