Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tro på amerikansk rentesænkning i juni svinder ind

18/3 17:26

Markedet er i stigende grad begynde at tvivle på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil starte med sine rentenedsænkninger i juni.

Det viser handlen med rentefutures ifølge Bloomberg News.

Heraf fremgår det, at der nu blot er indregnet en rentesænkning på 47 pct. ved Federal Reserves rentemøde i juni.

Markedet venter nu, at renten ved årets sidste rentemøde i december vil være 4,64 pct. Til sammenligning er Federal Reserves ledende rente i dag i spændet 5,25-5,50 pct., og der er således indregnet i omegnen af tre rentesænkninger på hver 25 basispoint.

Det er blandt andet forventningen hos den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der ifølge Bloomberg News har sænket sit bud til tre rentesænkninger i år fra fire. De tre rentesænkninger i år flugter også med, hvad Federal Reserve tidligere har indikeret i sit "dot plot"-diagram.

Den ændrede holdning skyldes udviklingen i inflationen, der har vist sig stærkere end ellers ventet.

Netop den stærke inflation fik markedet syn for i sidste uge, hvor både forbruger- og producentpriserne steg mere, end økonomerne havde ventet.

Producentpriserne tiltog på årsbasis med 1,6 pct. i februar, mens der var ventet 1,2 pct., og forbrugerpriserne steg i samme måned med 3,2 pct. på årsbasis. Her var ventet en inflation på 3,1 pct.

.\\˙ MarketWire