Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Uændret rente på vedntet rolig dag

19/3 08:58

Renten på den toneangivende danske statsobligationer åbner tirsdag uændret i forhold til mandag. Der er udsigt til et generelt afventende marked, da der ikke er rigtig tunge nøgletal kalendersat tirsdag. Desuden vurderes det, at markedsdeltagerne er afventende frem mod nyt fra den amerikanske centralbank onsdag efter børslukketid.

På nøgletalskalenderen står det tyske ZEW-indeks, der offentliggøres kl. 11.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner uændret i 2,49 pct. Mandag steg renten 2 basispoint.

TYSK TILLIDSINDEKS KAN FÅ OPMÆRKSOMHED

ZEW-indekset ventes at vise en stigning i forventningsdelen, mens vurderingen af den nuværende økonomiske situation ventes at falde.

Forventningsdelen ses stige til 20,5 fra 19,9 i februar ifølge estimater fra Bloomberg News. Mens vurderingen af den nuværende situation ventes at falde til minus 82,0 fra minus 81,7.

ZEW-tillidsindikatoren er udarbejdet af organisationen Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) og afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

- I de seneste måneder er forventningsindekset steget pænt til niveauet omkring 2015-2016. Synet på den nuværende situation er til gengæld ganske pessimistisk og roder rundt omkring niveauerne under coronapandemien, påpeger seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Han konstaterer samtidig, at der ikke blæser særligt positive vinde ind over den tyske økonomi. Og han tror ikke billedet ændrer sig afgørende i marts.

- Skulle ZEW-indekset overraske meget positivt, kan det presse renterne op, konstaterer han dog.

USA's CENTRALBANK I FOKUS I UGENS LØB

Centralbanken i USA, Federal Reserve, afslutter onsdag sit todages rentemøde med en rentemeddelelse. I øjeblikket indregner markedet en sandsynlighed på under 1 pct. for en rentenedsættelse på onsdagens møde, viser handlen med Fed Funds Futures.

Derfor vil hovedfokus være mod det kvartalsvise "dot-plot-diagram", der giver et overblik over, hvor bankens beslutningstagere hver især ser renten ved udgangen af de kommende år.

.\\˙ MarketWire