Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Zealand går til tops på rolig dag inden onsdagens rentemøde

19/3 11:27

Der ånder fred og ro på det danske aktiemarked tirsdag, hvor handlerne holder sig på sidelinjen frem mod onsdagens afslutning på rentemødet i den amerikanske centralbank.

Markedet forholder sig let positivt, og udsvingene er små både i top og bund. Zealand Pharma skiller sig dog ud med et pænt plus efterfulgt af Vestas.

Det danske C25-indeks stiger 0,3 pct. til 1934,06.

Uden de store punkter i kalenderen kan investorerne se frem mod onsdagens afslutning på det amerikanske rentemøde.

- Der kommer ikke nogen ændringer (i renten, red.), men det hele ligger i retorikken, og hvad der bliver sagt. Er man klar til at sænke renten til sommer, og er man tryg, selv om inflationen er steget de sidste to måneder. Det er det, investorerne holder øje med, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

ZEALAND TIL TOPS EFTER KURSMÅL

Zealand Pharma stiger til tops i C25 med et plus på 2,9 pct. til 718 kr. Selskabet har fået hævet kursmålet til 805 kr. fra 715 kr. af svenske SEB. Anbefalingen "køb" fastholdes.

Også Vestas har fået analytikernyt og stiger næstmest i C25. Selskabet har fået indledt dækning hos canadiske RBC med den positive anbefaling "outperform" og kursmålet 243 kr.

Aktien går frem med 1,5 pct. til 194,18 kr.

Vestas er også i fokus fra eventuelt nyt fra vindmøllekonferencen Windeurope i Bilbao fra onsdag til fredag.

FORTSAT FOKUS PÅ B&O

Blandt sidepapirerne fik Bang & Olufsen mandag den kolde skulder, efter selskabet sent søndag luftede en nedjustering af forventningerne som følge af vanskelige makroøkonomiske kår.

Danske Bank har nedjusteret kursmålet for aktien til 13 kr. fra 15 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien faldt 3,1 pct. til 9,28 kr. Tirsdag falder aktien yderligere 1,7 pct. til 9,12 kr.

Derudover har industrikoncernen Glunz aflagt regnskab for 2023, hvor selskabet kunne fremvise fremgang på toppen, mens blandt andet høj inflation pressede indtjening og nettooverskud. Det sammenlignelige regnskabsår var dog kun på ni måneder, da man har ændret regnskabsåret til kalenderåret.

Aktien ligger uændret i 68 kr.

.\\˙ MarketWire